Covid-19, vaccinare profesori. Cîmpeanu, ministrul Educației: Vă dau în premieră situația reală pe care am văzut-o în urmă cu o oră

Ministrul Cîmpeanu, precizări privind vaccinarea profesorilor
Ministrul Cîmpeanu, precizări privind vaccinarea profesorilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut precizări importante privind vaccinarea cadrelor didactice, duminică seară. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică seară că 47% din cadrele didactice din învățământul pre-universitar s-au înscris în platforma pentru vaccinarea anti-Covid-19. De asemenea, 60.000 de cadre didactice sunt deja programate. 

„Pot să vă dau în premieră situația reală pe care am văzut-o în urmă cu o oră. Există un număr de 47% cadre didactice din învățământul pre-universitar care sunt înscrise în platformă. 31% din totalul cadrelor didactice din învățământul pre-universitar, adică 60.000 de cadre didactice, sunt deja programate.”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3. 

Cîmpeanu: 6.000 de angajați ai sistemului de învățământ s-au vaccinat deja 

„La nivelul personalului didactic auxiliar, există un procent de 50% deja doar pentru învățământul pre-universitar, care sunt înscrise în platformă. 34% sunt deja programate. Și personalul didactic are, de asemenea, niște cifre încurajatoare, față de ultima raportare, care ne-a arătat că 168.000 de angajați ai sistemului național de învățământ, 45% în sistemul pre-universitar și 60% în sistemul universitar, creșterile au fost mult mai mari decât mă așteptam. 

Mult mai mulți s-au adăugat, zilnic, cu privire la disponibilitate de vaccinare. Mai mult decât atât, au fost planificați pentru vaccinare și un număr de 6.000 de angajați din învățământ s-au și vaccinat deja.”, a mai afirmat ministrul Educației. 

Prioritate sistemică pentru personalul din învățământ, înainte de 8 februarie 

„Am garanția doctorului Valeriu Gheorghiță că înainte de 8 februarie va fi asigurată o prioritate sistemică personalului din învățământ fără a afecta planificările deja făcute.”, a subliniat Sorin Cîmpeanu în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, ”Subiectiv”, de la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel