Covasna. Șef de Poliție, trimis în judecată

Şeful unui post de Poliţie din judeţul Covasna a fost trimis în judecată pentru şantaj.

Potrivit acestuia, poliţistul ar fi uzat de funcţia şi poziţia sa, intervenind în favoarea unui şofer implicat într-un accident rutier petrecut în luna iulie a.c, astfel încât acesta să obţină o despăgubire materială din partea celuilalt conducător auto. 

"În luna iulie 2017, a avut loc un eveniment rutier fără victime în care au fost implicaţi conducătorii a două autovehicule, respectiv un tractor agricol pentru care legea nu solicită înmatriculare şi un autoturism. Întrucât, în mod firesc, pentru tractorul neînmatriculat nu se deţinea nici RCA, autorul accidentului a convenit cu partea păgubită să încheie o înţelegere amiabilă şi să nu se mai prezinte la Poliţie. Despre această decizie l-a informat şi pe agentul de poliţie I.C.C. A doua zi, după producerea accidentului, partea păgubită l-a rugat pe agentul de poliţie să o ajute să-şi recupereze paguba, respectiv contravaloarea reparaţiilor autoturismului. În acest sens, poliţistul, deşi ştia că tractorul agricol nu trebuia înmatriculat, deci nu se supunea legislaţiei rutiere, a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat, dispunând efectuarea de cercetări şi începerea urmăririi penale", se arată în documentul citat. 

”Uzând de funcția sa”

Potrivit acestuia, "uzând de funcţia şi poziţia sa, inculpatul a administrat probe şi i-a suspendat conducătorului auto al tractorului agricol permisul de conducere pentru neprezentarea la unitatea de Poliţie după producerea accidentului soldat cu pagube materiale, deşi fusese anunţat despre acest lucru, insistând ca acesta să îl despăgubească pe celălalt participant cu suma pe care o cerea". 

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) mai precizează că, în luna august 2017, poliţistul s-a întâlnit cu autorul accidentului şi, după ce s-a asigurat că partea vătămată este de acord cu suma de 2.000 euro, a solicitat să-i lase lui banii pentru a-i remite păgubitului, iar a doua zi a finalizat cercetările în dosar şi a întocmit propunerea de clasare a cauzei. 

Dosarul a fost constituit ca urmare a unui denunţ depus la sediul DGA Covasna, mai menţionează sursa citată. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel