Cosmin Olăroiu a semnat cu Jiangsu Suning

Tehnicianul român Cosmin Olăroiu a fost numit oficial, miercuri, în postul de antrenor al echipei chineze de fotbal Jiangsu Suning, potrivit site-ului clubului.

Olăroiu (48 ani) îl înlocuieşte la Jiangsu Suning pe celebrul antrenor italian Fabio Capello, care s-a despărţit de club în urma negocierilor dintre cele două părţi. Agenţia Xinhua precizează că Fabio Capello a plecat din motive personale de la Jiangsu.

Totuşi Capello va continua să colaboreze cu clubul din Superliga chineză, dintr-o poziţie de consilier.

Capello, care are în palmaresul său de antrenor titluri de campion în Serie A şi La Liga, precum şi trofee ale Champions League, era al treilea mare tehnician italian din China, alături de Marcello Lippi şi Fabio Cannavaro.

Fabio Capello a preluat-o pe Jiangsu Suning în iunie 2017, când echipa se afla la coada clasamentului şi fusese eliminată de Shanghai SIPG din AFC Champions League.

Venirea lui Capello nu a schimbat spectaculos situaţia la club, care a terminat pe locul 12 în ediţia trecută a Superligii chineze. În actuala stagiune, echipa are o victorie şi două eşecuri după primele trei etape.

 Olăroiu ar putea debuta duminică


Olăroiu ar putea debuta ca antrenor al echipei Jiangsu Suning în meciul de duminică, împotriva formaţiei Tianjin Taida, precizează Xinhua.

Olăroiu are o bogată experienţă în pregătirea echipelor asiatice, antrenând până acum echipe din Arabia Saudită (Al Hilal), Qatar (Al-Sadd) şi Emiratele Arabe Unite (Al-Ain, Al-Ahli), precum şi naţionala Arabiei Saudite. Printre performanţele sale se numără finala Ligii Campionilor Asiei jucată în 2015 cu Al Ahli, pierdută în faţa campioanei Chinei, Guangzhou Evergrande. El a sosit deja la Nanjing, potrivit sursei menţionate.

Cosmin Olăroiu şi-a petrecut şi o parte a carierei de jucător în Asia, la Suwon Samsung Bluewings (Coreea de Sud) şi JEF United Ichihara (Japonia).

Olăroiu nu este primul român care o antrenează pe Jiangsu Suning, Dan Petrescu (2015-2016) reuşind să câştige Cupa Chinei în 2015.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel