Primarul din New York impune vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul privat

Primarul din New York impune vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul privat /  Sursă foto: Facebook Bill de Blasio
Primarul din New York impune vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul privat / Sursă foto: Facebook Bill de Blasio

Bill de Blasio, primarul oraşului New York, a anunţat luni că toţi angajaţii din sectorul privat vor fi vizaţi de obligativitatea de a se vaccina împotriva noului coronavirus începând din 27 decembrie, informează AFP. 

Edilul american a mers astfel şi mai departe în această direcţie decât a făcut-o deja preşedintele Joe Biden, a cărui obligativitate de vaccinare, care ar trebui să intre în vigoare pe 4 ianuarie, dar care este în prezent suspendată în urma unei decizii în instanţă, îi viza doar pe angajaţii companiilor cu peste 100 de salariaţi.

Toţi 'angajaţii din sectorul privat din New York vor fi vizaţi de obligativitatea de vaccinare începând din 27 decembrie'

'Aici, la New York, am decis să lansăm un atac preventiv (împotriva noului coronavirus, n.r.) pentru a face într-adevăr ceva îndrăzneţ ca să oprim răspândirea COVID-19 şi pericolele pe care această boală le aduce pentru noi toţi', a declarat Bill de Blasio pentru postul de televiziune MSNBC.

VEZI ȘI Vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 a angajaţilor din sectorul public, neconstituţională în Slovenia

El a precizat că toţi 'angajaţii din sectorul privat din New York vor fi vizaţi de obligativitatea de vaccinare începând din 27 decembrie', o măsură care priveşte aproximativ 184.000 de companii, societăţi şi magazine. De altfel, începând de la aceeaşi dată, 'newyorkezii cu vârste de peste 12 ani vor trebui să prezinte dovada că au primit trei doze de vaccin', a precizat actualul primar din New York, care va părăsi această funcţie pe 31 decembrie, când va fi înlocuit de Eric Adams, ales în urma alegerilor din 2 noiembrie.

Varianta Omicron a noului coronavirus a fost de acum confirmată în cel puţin 15 state federale americane - inclusiv câteva cazuri în statul New York, unde se află cel mai mare oraş din Statele Unite, deosebit de afectat de pandemia de COVID-19 în 2020, cu cel puţin 34.000 de decese, conform Agerpres.

VEZI ȘI Protest violent anti-restricții la Bruxelles. Război stradal între manifestanți și polițiști / Video

Primarul din New York oferă câte 100 de dolari copiilor care se vaccinează: Poți cumpăra o mulțime de bomboane

Bill de Blasio, primarul orașului New York, a anunțat acum o lună că va oferie 100 de dolari fiecărui copil pentru a-i încuraja să se vaccineze de coronavirus înainte de Ziua Recunoștinței și de Crăciun. În acest sens, primarul s-a adresat copiilor și le-a spus: „Poți cumpăra o mulțime de bomboane”.

Primarul a marcat o extindere a unei politici anterioare introduse în iulie, când New York a început să ofere o recompensă de 100 de dolari adulților, după ce numărul de persoane care doreau să s e imunizeze a început să scadă. Citește știrea aici!

VEZI ȘI Protest anti-lockdown şi anti-vaccinare obligatorie cu peste 40.000 de participanţi la Viena / Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel