Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița: 125 de șantiere se vor închide din cauza incompetenței Guvernului Cîțu

Corneliu Ștefan: 125 de şantiere deschise în judeţul Dâmboviţa se vor închide  Foto: CJ Dâmbovița
Corneliu Ștefan: 125 de şantiere deschise în judeţul Dâmboviţa se vor închide Foto: CJ Dâmbovița

Preşedintele PSD al CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a declarat joi, într-o postare pe Facebook, că 125 de şantiere din judeţ se vor închide "din cauza incompetenţei Guvernului Cîţu" cu privire la gestionarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

"125 de şantiere deschise în judeţul Dâmboviţa se vor închide, iar sute de muncitori ar putea intra în concediu fără plată, timp de cel puţin o lună, din cauza incompetenţei Guvernului Cîţu. Finanţiştii şi analiştii coaliţiei de dreapta au lăsat fără bani toate primăriile din ţară care aveau lucrări prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Mii de lucrări la şcoli, drumuri, dispensare, reţele de utilităţi sunt blocate de astăzi pentru că actualii guvernanţi nu au fost în stare să prevadă sumele necesare pentru continuarea PNDL-ului", susţine preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

"Doar în judeţul Dâmboviţa sunt 60 de primării de municipii, oraşe şi comune, plus Consiliul Judeţean Dâmboviţa, care nu vor mai avea cu ce să achite facturile către executanţii lucrărilor. Pe lângă faptul că termenele de finalizare vor fi întârziate, ce vor face firmele care aşteaptă banii de la primăriile pentru care lucrează? Cum îşi vor plăti angajaţii? Ce se întâmplă cu şcolile care ar trebui finalizate până la începerea noului an şcolar? Dar cu lucrările la drumuri? Se intră în iarnă cu ele? Sunt întrebări la care, sunt convins, nimeni din Guvern nu va răspunde! De ce? Pentru că nu îi interesează!", a mai declarat preşedintele CJ Dâmboviţa.

Declarația președintelui CJ Dâmbovița vine după ce premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că: "Toate lucrările de investiţii prin PNDL vor fi finanţate de Guvernul României, conform legii. Ultimele tranşe de plată se referă la facturile depuse până în 15 iunie, care vor fi achitate etapizat până la 20 iulie. Plăţile restante vor fi achitate imediat după rectificarea bugetară obişnuită, la mijlocul anului. Îi asigur pe toţi aleşii locali că toate facturile conforme vor fi achitate şi reafirm îndemnul de a lucra pentru a avea posiblitatea să decontăm cât mai mult".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel