Urmărește emisiunea live


Corneliu Bârlădeanu. Arhiepiscopia Iașiului face lumină în cazul fostului episcop al Hușilor

Arhiepiscopia Iașiului face precizări referitoare la Corneliu Bârlădeanu, fostul episcop al Hușilor, implicat anul trecut într-un scandal care a cutremurat Biserica Ortodoxă.

Statutul oficial al PS Corneliu este, deocamdatã, de episcop care s-a retras, la cererea sa, din funcție. Ca atare, are dreptul de a primi, în mod statutar, precum oricare alt episcop care nu ar mai fi în funcție, o astfel de locuință. Acum dânsul locuiește într-o parte (ca spațiu, e vorba de mai puțin de o treime) a Casei „Episcop Partenie Ciopron" de la Mănăstirea Vãratec, cea pe care putea să o pună la dispoziție Mitropolia Moldovei și Bucovinei în această situație.

Mulțumesc celor care au preluat corect spusele mele de mai sus. Din păcate, fără să ne fi cerut un punct de vedere, unele publicații au adăugat și alte informații care nu sunt reale. S-a spus că PS Corneliu „ar fi remunerat lunar cu peste 20.000 lei" sau că „ar fi slugărit de maicile de la Văratec".

[citeste si]

În realitate, venitul net al PS Corneliu nu se apropie nici măcar la un sfert din suma amintită (de altfel nici un șef de cult din România nu are un salariu de 20.000 lei), iar maicile de la Văratec nu îl slujesc în vreun fel pe fostul episcop al Hușilor, nu au nici un fel de obligații sau de ascultări (în termeni monahali) față de dânsul.
De dragul adevărului, vă rog să inserați aceste precizări sau să le preluați în cazul în care veți publica ceva pe această temă, precizează Pr. Consilier Constantin Sturzu de la Sectorul de Comunicare și Relații Publice al Arhiepiscopiei Iașilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel