Corina Crețu, scrisoare către ministrul Fondurilor Europene, pe un subiect delicat

Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu, i-a trimis o scrisoare ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica.

”Stimate Domnule Ministru,

Vă scriu aceste rânduri pentru a vă informa despre rolul pe care îl poate juca Politica de Coeziune în integrarea migranților și refugiaților. Fondurile structurale pot într-adevăr ajuta considerabil  statele membre pentru a răspunde nevoilor pe termen scurt sau lung privind integrarea în societate a migranților și refugiaților.

După cum bine știți, Comisia Europeană a depus permanent eforturi semnificative pentru a oferi un răspuns coordonat la nivel european în materie de migrație și refugiați. În acest sens, la data de 23 septembrie, președintele Juncker le-a prezentat șefilor de stat și de guvern o serie de măsuri operaționale concrete.

În ceea ce privește politica noastră, Fondul european de dezvoltare regională, de exemplu, poate cofinanța o gamă largă de acțiuni, de la crearea unor centre de primire, spitale mobile, furnizarea de apă și facilități sanitare, până la asigurarea infrastructurii sociale, de sănătate, educație, cazare și îngrijire a copilului; de la acțiuni de minimizare a izolării spațiale și educaționale a migranților, până la sprijinul acordat pentru înființarea de noi întreprinderi. Eficacitatea acestor investiții depinde, în mare măsură, de coordonarea lor cu măsurile de integrare socială și de ocupare a forței de muncă cofinanțate din Fondul social european.

[citeste si]

Mă bucur să vă informez că o serie de măsuri concrete sunt deja în curs de aplicare ca urmare a efectului direct al acțiunilor noastre colective. De exemplu, aproximativ 220 de milioane de euro sub formă de sprijin din Fondul european de dezvoltare regională au fost redirecționați în Italia pentru a finanța facilități de primire și nave de patrulare și salvare.

Dar se poate face mai mult. Suntem hotărâți să ajutăm statele membre să adapteze programele la noile circumstanțe, dacă acest lucru este necesar.

Deoarece statele membre sunt cele care pot evalua ce tip de investiții sunt necesare, doresc să vă invit să ne transmiteți rapid, mie și serviciilor mele, propunerile dumneavoastră.

Echipa mea se va asigura că veți beneficia de consiliere personalizată asupra investițiilor care pot fi finanțate, de sprijin pentru identificarea celor mai potrivite instrumente UE, precum și de ajutor în crearea unor pachete integrate.

Vă rog să primiți asigurările mele că vom lua toate măsurile ca propunerile să fie adoptate cât mai repede posibil”, este mesajul Corinei Crețu pentru Marius Nica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel