Coreea de Sud va trimite Ucrainei un ajutor de peste 1 milion de dolari

Coreea de Sud va trimite Ucrainei un ajutor de peste 1 milion de dolari / Foto: Pixabay, de 한국어
Coreea de Sud va trimite Ucrainei un ajutor de peste 1 milion de dolari / Foto: Pixabay, de 한국어

Coreea de Sud a anunțat că va trimite Ucrainei un ajutor de peste 1 milion de dolari.

Coreea de Sud intenționează să ofere Ucrainei un ajutor de 2 miliarde de woni (1,6 milioane de dolari) luna aceasta, relatează Yonhap, citând o sursă familiarizată cu acest subiect, scrie Interfax

Potrivit acestuia, Seulul se pregătește să înceapă să trimită în Ucraina articole precum veste antiglonț, căști, rechizite medicale și alimente gata de consumat încă de săptămâna viitoare.

Coreea de Sud intenționează să introducă treptat un nou ajutor pentru zborurile civile către Europa până la sfârșitul lunii aprilie. Seulul a trimis deja 1 miliard de woni în ajutor Kievului luna trecută. În ciuda solicitărilor Kievului pentru furnizarea de arme, Seul insistă că există „limitări” în ceea ce privește trimiterea de arme în Ucraina.

VEZI ȘI: Jens Stoltenberg, îngrijorat de prietenia dintre China și Rusia, cere acţiuni NATO în zona Asia-Pacific

Ucraina ar putea fi împărțită pe modelul coreean susțin surse apropiate Kremlinului

Rusia încearcă să împartă Ucraina în două părţi, pentru a crea în partea de est o zonă extinsă controlată de Moscova, după ce aceasta a eşuat în încercarea de a cuceri întreaga ţară, a susţinut duminică şeful serviciului de informaţii militare al Ucrainei (GURMO), Kirilo Budanov, relatează agenţiile Reuters şi EFE, citate de Agerpres.     

De fapt, este o încercare de a crea Coreea de Nord şi Coreea de Sud în Ucraina, a estimat acesta într-o declaraţie, adăugând că ucrainenii vor lansa în curând un război de gherilă în acele zone ale ţării căzute sub control rusesc.  

De asemenea, potrivit evaluării de la sfârșitul lunii martie a serviciilor de informaţii britanice, Rusia încearcă în prezent să încercuiască trupele ucrainene pe frontul estic din Donbas. În acest scop deplasează spre sud trupe de pe poziţiile din zona oraşului nordic Harkov şi spre nord din poziţiile din zona oraşului sudic Mariupol asediat în continuare, astfel că o joncţiune a acestor forţe ar putea izola trupele ucrainene ce luptă în estul Ucrainei, ale căror efective sunt estimate de Rusia la circa 60.000 de soldaţi. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel