Coreea de Sud și Coreea de Nord se pregătesc de două taifunuri în decurs de o săptămână

Două taifunuri amenință Peninsula Coreeană. Autoritățile au emis mai multe avertizări. 

Două taifunuri puternice se îndreaptă spre Peninsula Coreeană, amenințând că vor aduce mai multe inundații și devastări într-o zonă care a fost deja bătută de unul dintre cele mai umede anotimpuri musonice din istoria recentă, scrie CNN

Taifunul Maysak, care este în prezent echivalent cu un uragan de categoria 4, este de așteptat să ajungă în partea de sud a Peninsulei Coreene miercuri seara, ora locală. Furtuna are în prezent vânturi de 215 de kilometri pe oră, dar se așteaptă să slăbească în intensitate până la o furtună de categoria 2, cu vânturi de aproximativ 160 până la 175 km / h, până la momentul în care ajunge pe pământ în Peninsula Coreeană.

Furtună tropicală, transformată în uragan 

Furtuna tropicală Haishen este de așteptat să se întărească într-un taifun în următoarele 24 de ore, înainte de a deveni echivalentul unui uragan de categoria 4 până la sfârșitul săptămânii.

Se așteaptă să amenințe regiunea japoneză de sud-vest Kyushu duminică și să afecteze luni Peninsula Coreeană. Agenția meteorologică japoneză avertizează că furtuna ar putea fi a treia ca mărime care a lovit țara în ultimii 70 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel