Coreea de Nord: Paradă MILITARĂ "secretă" la Phenian

Coreea de Nord a organizat joi o paradă militară la Phenian în ajunul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă găzduite de Coreea de Sud, a anunţat o sursă guvernamentală sud-coreeană, citată de AFP. 

Televiziunea oficială nord-coreeană nu a difuzat nicio imagine în direct a evenimentului. 

"Am aflat că Nordul a organizat o paradă militară în piaţa Kim Ir-sen din Phenian astăzi, începând de la 10:30", a declarat pentru AFP o sursă guvernamentală sud-coreeană. 

Coreea de Nord a anunţat luna trecută ca va sărbători în acest an a 70-a aniversare a armatei sale la 8 februarie, în loc de 25 aprilie. 

La începutul lunii ianuarie, Phenianul a întins mâna Seulului profitând de ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud, unde sportivi nord-coreeni sunt aşteptaţi să concureze. 

Strategia Coreei de Nord 

Potrivit analiştilor, Nordul intenţionează printr-o dublă abordare să-şi normalizeze statutul de "stat nuclear de facto". El ar putea încerca să obţină relaxarea sancţiunilor internaţionale împotriva regimului său, dar şi slăbirea relaţiei dintre SUA şi Coreea de Sud. 

Phenianul a anunţat joi şi că nu are nicio intenţie de a se întâlni cu reprezentanţi ai Statelor Unite în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă. "Nu avem nici cea mai mică intenţie de a ne întâlni cu responsabili americani în timpul vizitei noastre în Sud", a declarat Cho Yong-sam, un înalt oficial al Ministerului de Externe nord-coreean, citat de agenţia oficială de presă KCNA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel