Coreea de Nord: Numele Kim Jong-un, interzis nord-coreenilor

Informație uluitoare a televiziunii de stat de la Phenian, referitoare la toți nord-coreenii care purtau numele actualului lider suprem, Kim Jong-un.

Toţi locuitorii din Coreea de Nord care purtau numele de Kim Jong-un au fost nevoiţi, în 2011, să-şi schimbe nu doar documentele de identitate, ci şi diplomele şi chiar certificatele de naştere, au anunțat acum jurnaliștii de la televiziunea de stat de la Phenian, potrivit Mediafax. 

„Toate organele partidului şi serviciile de securitate publică sunt obligate să înregistreze locuitorii cu numele Kim Jong-un (...) şi să-i oblige să-şi schimbe numele de bunăvoie", se arată într-un document citat de postul KBS TV, emis în ianuarie 2011, la scurt timp după ce Kim Jong-un a devenit succesorul al tatălui său.

"Autorităţile trebuie să se asigure ca nimeni să nu se plângă în mod inutil sau să răspândească zvonuri (...) pe această temă", se mai precizează în document.

De altfel, decizii similare au fost luate de-a lungul vremii și când la conducerea regimului comunist s-a aflat Kim Ir-sen, dar și Kim Jong-il, tatăl actualului lider.

Sora lui Kim Jong-un. Ce funcție deține în Coreea de Nord

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel