Copil de 2 ani din Vâlcea, accidentat de un minor de 14 ani care conducea un moped

Copil de 2 ani din Vâlcea, accidentat de un minor de 14 ani care conducea un moped / Foto: Pixabay
Copil de 2 ani din Vâlcea, accidentat de un minor de 14 ani care conducea un moped / Foto: Pixabay

Un copil de 2 ani din Vâlcea a fost accidentat de un minor de 14 ani care conducea un moped. 

Un copil în vârstă de doi ani a fost accidentat joi seara, pe DN7, în comuna Bujoreni, județul Vâlcea, de un moped care fi fost condus de un minor în vârstă de 14 ani, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea. Copilul se deplasa pe trotuar, însoţit de o mătuşă, atunci când ar fi fost acroşat de moped, relatează Agerpres.

"La data de 3 iunie, în jurul orelor 19,00, poliţiştii Serviciului Rutier au intervenit la un accident, pe DN7, comuna Bujoreni, soldat cu rănirea uşoară a unui minor de 2 ani. În fapt, un minor de 14 ani ar fi acroşat copilul (pieton) cu un moped neînmatriculat", a precizat sursa citată.

În acest caz poliţiştii au deschis dosar penal. Deocamdată nu se știe cum a ajuns minorul de 14 ani să conducă acel moped și dacă părinții acestuia știau despre acest lucru.

Băiat de 14 ani, mort în urma unui accident

Reamintim că un copil în vârstă de 14 ani a murit, marți seara, după ce mașina în care se afla alături de alte patru persoane, dintre care două minore, s-a răsturnat, în localitatea Tinca, județul Bihor.Mai multe echipaje SMURD și de la Ambulanța Bihor au intervenit la fața locului pentru a acorda ajutor victimelor. A fost solicitat și un elicopter SMURD.

Cinci persoane au fost rănite în accident, respectiv cinci tineri, cu vârste între 13 și 20 de ani. Echipajele de salvare au găsit un băiat de 14 ani în stop cardio-respirator, iar în ciuda manevrelor de resuscitare, copilul a decedat, potrivit Agerpres. O fetiță de 13 ani a suferit o fractură și traumatisme, fiind preluată de elicopterul SMURD, iar un băiat de 13 ani  a fost găsit în stare de inconștiență. Alți doi tineri, de 18 și 20, au suferit diverse traumatisme. Toate cele patru victime au fost duse la Spitalul Județean de Urgență Oradea. 

VEZI ȘI: VIDEO. O cisternă a explodat pe o șosea din județul Brăila (foto în articol)

Titi Aur declarase anterior într-un interviu pentru DC NEWS că șoferii români au nevoie de educație rutieră. 

„Cei care merg la şcoala de şoferi să ceară să fie învăţaţi să conducă. Pentru că acum, cei care se duc la şcoala de şoferi spun că vor să ia permisul de conducere. Este altceva. Ca să iei permisul, te învaţă să pleci de pe loc, să semnalizezi şi să opreşti roata la STOP. Nu te învaţă regula celor 2 secunde, regula fermoarului, nu te învaţă să stai la volan, nu te învaţă nimic din conducerea defensivă, nimic din ce face maşina, din ce înseamna ABS, ESP, controlul tracţiunii.", spunea Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel