EXCLUSIV  CONTROVERSE cu transferul în străinătate al tânărului cu arsuri pe 50% din corp

Spital foto ilustrativ
Spital foto ilustrativ

Apar speculații după ce un tânăr a suferit arsuri pe 50% din suprafața corpului.

Tânărul care a suferit arsuri pe 50% din suprafața corpului va fi transferat, luni dimineață, la Spitalul AKH din Viena, el urmând să fie dus în Austria cu un avion militar și va fi însoțit de o echipă SMURD din Capitală.

S-a pus accent pe faptul că transferul în străinătate va avea loc la multe ore de la producerea accidentului, fără a se specifica că pacientul nu a putut fi primit mai devreme de spitalul din Austria sau Belgia. În acest sens, a fost purtată o corespondență cu clinicile din străinătate. „Va fi transferat luni dimineață la AKH Viena, pentru că azi nu îl poate primi nici spitalul din Austria și nici cel din Belgia. Va pleca cu o aeronavă militară și va fi însoțit de un echipaj SMURD București", a explicat Raed Arafat.

Amintim că secretarul de stat în Ministerul Sănătății declarase anterior că pacientul nu a putut fi transferat deși acceptul instituției pe care o reprezintă exista. Lipsea doar acceptul clinicii din străinătate.

Duminică, Ministerul Sănătății a revenit cu precizări legate de tânărul de 20 de ani, instituția arătând că transferul acestuia în străinătate a fost aprobat la mai puțin de cinci ore de la primirea informației despre acest caz. Precizările sunt făcute după ce au apărut informații conform cărora familia pacientului a dorit transferul lui la o clinică din străinătate încă de vineri, dar acest lucru nu s-a întâmplat din cauza birocrației.

S-a vorbit și despre faptul că tânărul este tratat la Spitalul Universitar, însă e vorba despre „un pacient complex, pentru că are și un politraumatism, nu este doar ars", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Silvia Nica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel