EXCLUSIV  CONTROVERSĂ cu măsurarea temperaturii la Evaluarea Naţională. Naș (Forţa Naţională), solicitare URGENTĂ către Guvern

Sorin-Valeriu Naş, preşedintele Forţa Naţională, a cerut Guvernului să renunţe la măsurarea temperaturii elevilor înainte de Evaluarea Naţională şi dă un exemplu din Coreea de Sud. 

„Am aflat că, în Coreea de Sud, statul acordă o importanţă deosebită examenelor la încheierea unor cicluri de învăţământ şi se creează toate condiţiile ca elevii să ajungă şi să nu întârzie la examen. În oraşe, chiar şi companiile încep lucrul mai târziu, pentru ca accesul să fie rapid pentru elevi. Se dau în unele localităţi zile libere tocmai pentru ca elevii să ajungă şi să îşi exercite acest drept.

Se insistă în greşeală la noi. Constituţia spune clar că restrângerea drepturilor şi libertăţilor nu poate fi făcută decât prin Parlament, prin lege. Se continuă cu încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Sigur, Avocatul Poporului a atacat această speţă la CCR, dar între timp ea a produs efecte, şi pentru unii dezastruoase. De aceea, solicităm Ministerului Învăţământului şi MAI să renunţe la această aberaţie cu temperatura şi cu accesul în baza luării temperaturii, pentru că nu este constituţional şi va ieşi un scandal foarte mare în urma Evaluării Naţionale", a declarat Sorin-Valeriu Naş în exclusivitate pentru DC NEWS. 

INTERVIUL COMPLET:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel