Control judiciar pentru un angajat al MAI şi un altul al MApN, într-un dosar de contrandă cu ţigări

O persoană a fost reţinută, iar pentru alţi şase inculpaţi, dintre care unul angajat al MAI şi altul al MApN, s-a dispus control judiciar într-un dosar penal ce are ca obiect contrabanda cu ţigări din Serbia şi Ucraina, potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Potrivit unui comunicat, ca urmare a activităţilor de procedură penală desfăşurate de ofiţeri de poliţie judiciară ai DGA - Serviciile Judeţene Anticorupţie (SJA) Bihor şi Hunedoara, în baza ordonanţelor de delegare emise de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de şapte inculpaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

'Totodată, au fost dispuse măsuri preventive privind reţinerea unui inculpat (persoană fără calitate specială) şi control judiciar faţă de ceilalţi 6 inculpaţi, dintre care un angajat MAI şi un angajat MApN', menţionează sursa citată.

Ofiţerii D.G.A. - S.J.A. Bihor şi Hunedoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, au efectuat, joi, 11 percheziţii domiciliare şi ale unor autovehicule, în urma cărora a fost identificată şi ridicată, în vederea confiscării, cantitatea de 228.627 ţigarete (11.431 pachete) de contrabandă, 12 kilograme de tutun pentru fumat, precum şi 1.600 de tuburi pentru încărcat ţigarete.

La finalizarea percheziţiilor au fost puse în executare nouă mandate de aducere în vederea audierii de către procurorul militar. Pentru documentarea cauzei s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Brigăzii de Operaţiuni Speciale Oradea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel