EXCLUSIV  Contribuții angajator-angajat. Olguța Vasilescu DĂ LOVITURA

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu a reușit să dea o mare lovitură. 

Deficitul fondului de pensii scade la jumătate ca urmare a trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat. 

În mod automat, bugetul Ministerului Muncii va fi mai mic. Prin aplicarea mutării contribuțiilor de la angajator la angajat, deficitul se reduce de la 13,5 miliarde de lei, la 7 miliarde. Așadar, bugetul de stat a fost degrevat de presiunea acoperirii acestui deficit, suma necesară fiind mult mai mică. 

Trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat o stârnit o serie de controverse în spațiul public din momentul vehiculării ideii de introducere, iar vocile sindicaliștilor anunțau că salariile vor scădea, ca urmare a acestei decizii. Mediul privat a anunțat deja că nu va scădea salariile, comunicări oficiale în acest sens venind de la mai multe multinaționale. 

Totodată salariile, au înregistrat o creștere record. 

Anul acesta, salariile au crescut cu 22%, anul viitor vor mai crește cu 3%, deci în total se anuntă o creștere de 25%. O astfel de modificare cu 25% a salariilor nu s-a mai întâmplat de pe vremea lui Traian Băsescu, singura diferență fiind că atunci au scăzut. 

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play




Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy