Contractul de privatizare a CFR Marfă ar putea fi semnat luni

CFR-MARFA
CFR-MARFA

Premierul Victor Ponta a anunțat că, nu mai departe de luni, contractul de privatizare a CFR Marfă ar putea fi parafat, dacă ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, va dispune asta.

”Cred că luni, nu știu. Depinde de doamna ministru Mănescu”, a declarat prim-ministrul Ponta, marți, în Republica Moldova, întrebat fiind despre posibila dată a încheierii contractului.

Ponta va merge miercuri la sediul Ministerului Transporturilor, de la ora 10:00, pentru protocolul de predare-primire cu ocazia schimbării mandatului de ministru al Transporturilor. Premierul a ocupat şi poziţia de ministru interimar al Transporturilor.

 Hotătârea de guvern privind privatizarea companiei CFR Marfă a fost publicată în Monitorul Oficial în urmă cu două săptămâni. Termenul de finalizare a tranzacției a fost stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ.

Licitația pentru cele 51% de acțiuni ale CFR Marfă a fost câștigată de Grupul Feroviar Român, condus de afaceristul Gruia Stoica. Acesta a oferit o sumă de 202 milioane de euro. Contractul a fost semnat când ministru al Transporturilor era Relu Fenechiu, care a demisionat ulterior din funcție ca urmare a condamnării la 5 ani de închisoare cu executare.

Luni, 27 august, a fost învestită în funcția de ministru al Transporturilor Ramona Mănescu, fost europarlamentar PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel