Constantin Ostaficiuc, președintele CJ Timiș se află în conflict de interese, constată ANI

ANI a constatat că preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, este în conflict de interese, deoarece în calitatea sa a acordat unei societăţi la care sunt acţionare soţia sa şi fiica concesiunea unei parcele în cadrul Parcului Tehnologic şi Industrial Timişoara, precum şi alte beneficii.

Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu, la data de 11.01.2011, cu privire la cu privire la posibila încălcare de către domnul Ostaficiuc Constantin, Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a regimului juridic al conflictelor de interese.

În urma evaluărilor efectuate, s-au identificat următoarele elemente: Ostaficiuc Lucia Valentina, soţia lui Ostaficiuc Constantin, deţine, începând cu data de 10.03.2005, calitatea de asociat, cu o cotă de participare de 50%, în cadrul S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L., societate în cadrul căreia a deţinut, în perioada 10.03.2005 - 21.12.2007, şi funcţia de administrator; doamna Andreescu (fostă Ostaficiuc) Diana Ornella, fiica lui Ostaficiuc Constantin, deţine, începând cu data de 10.03.2005, calitatea de asociat în cadrul S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L., cu o cotă de participare, la fiecare dintre cele două societăţi, de 25%. S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L. a avut relaţii contractuale cu Muzeul de Artă Timişoara, instituţie publică aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Timiş, prin încheierea pe o perioadă nelimitată a contractului de furnizare nr. 14/13.10.2010, având ca obiect servicii de tipărire pe baza comenzilor ferme ale autorităţii contractante, informează ANI.

De asemenea,  Ostaficiuc Constantin a aprobat, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Raportul nr. 252/27.06.2008, întocmit de Comisia de evaluare şi selecţie oferte, privind desfăşurarea negocierii directe pentru concesionarea unei parcele din perimetrul Parcului Tehnologic şi Industrial Timişoara, organizată în data de 24.06.2008, pentru încheierea unui contract de concesiune, şi, respectiv, semnarea Contractului de concesiune nr. 8641/01.07.2008, pentru exploatarea unei parcele de teren în suprafaţă de 816 mp situată în Parcul Tehnologic şi Industrial Timişoara, pe o durată de concesiune de 49 de ani, la valoarea unei redevenţe de 4,2 EURO/mp/an + TVA, între Consiliul Judeţean Timiş şi S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L., societate în cadrul căreia deţin calitatea de asociaţi doamna Ostaficiuc Lucia Valentina, soţia domnului Ostaficiuc Constantin, doamna Andreescu (fostă Ostaficiuc) Diana Ornella, fiica domnului Ostaficiuc Constantin, precum şi domnul Andreescu Codrin Răzvan, ginerele domnului Ostaficiuc Constantin.

"Domnul Ostaficiuc Constantin a aprobat, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Convenţia privind facilităţile oferite concesionarului S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L. (Anexa VII la Contractul de concesiune) şi, a aprobat ulterior, Raportul nr. 196/04.08.2010 privind propunerea de modificare a prevederilor Contractului de concesiune încheiat cu S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L. Prin Convenţia privind facilităţile oferite concesionarului S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L. s-au acordat societăţii mai multe beneficii cu titlul gratuity, cum ar fi: salubrizare şi întreţinere drumuri, spaţii verzi comune şi curăţenie spaţiu public, iluminat stradal şi perimetral, pază şi protecţie a zonelor comune şi a perimetrului parcului, parcare gratuită, promovare firmă concesionară, etc. şi, totodată, scutirea de la plata redevenţei in valoare de de 4,2 EURO/mp/an + TVA, pe o perioadă de 19 luni", mai transmit inspectorii de integritate.

Având în vedere cele de mai sus, au fost dispuse demersurile prevăzute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel