Constanţa: Magazia de lemne a mănăstirii din Costineşti, distrusă de un incendiu

Magazia de lemne a mănăstirii din Costineşti a fost distrusă într-un incendiu izbucnit în noaptea de duminică spre luni, fără a se înregistra victime, din primele cercetări reieşind că focul ar fi fost pus intenţionat.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Dobrogea', pentru stingerea incendiului au intervenit cinci subofiţeri, cu o autospecială, timp de circa 40 de minute.

'Este vorba despre o magazie de lemne, de 25 de metri pătraţi. Fără victime, fără pericol de propagare. A intervenit o autospecială de stingere cu 5 subofiţeri, din cadrul staţiei Tuzla. Au intervenit aproape 40 de minute pentru localizarea şi lichidarea focului. Cauza probabilă - flacără deschisă', a transmis ISU.

Incendiul ar fi fost provocat de o persoană, neidentificată încă, conform reprezentanţilor Arhiepiscopiei Tomisului. Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a informat că, în acest caz, a fost deschis un dosar de cercetare penală in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere.

'A fost deschis un dosar de cercetare penală şi urmează a fi stabilite toate aspectele. Vor fi audiate persoane, se vor face toate demersurile pentru a se afla dacă focul a fost pus intenţionat sau nu şi, dacă da, de către cine', potrivit IPJ. Reprezentanţi ai ISU 'Dobrogea' au afirmat că mănăstirea unde a ars magazia de lemne a fost controlată de lucrători ai ISU ultima dată în anul 2018, precizând că 'în evidenţele instituţiei figurează că lăcaşul de cult nu avea nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu', fiind constatate cinci deficienţe, pentru care au fost aplicate avertismente, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel