Consiliu Local al Tinerilor pentru liceenii din Sectorul 3

Liceeni din Sectorul 3 vor avea, din luna septembrie, un Consiliu Local al Tinerilor, acesta fiind constituit ca parte a proiectului 'Tinerii în dialog cu Autorităţile Publice Locale ale Sectorului 3', realizat de Asociaţia Ţara Tinerilor Uniţi, în parteneriat cu Primăria de sector.

Consiliul va fi format din 15 tineri - elevi de la licee din Sectorul 3 şi tineri cu dizabilităţi sau defavorizaţi. 'Din septembrie o să avem Consiliul Local al Tinerilor. (...) Ei se vor întâlni o dată pe lună, înainte de şedinţa consilierilor locali ai Sectorului 3, stabilesc anumite probleme pe care le-au identificat, iar în şedinţa mare a Consiliului Local un reprezentant al lor va merge să susţină punctul lor de vedere. (...) Reprezentantul tinerilor în acest consiliu va participa la toate şedinţele timp de un an şi va încerca să le propună consilierilor anumite proiecte de hotărâre pe care tinerii le-au identificat', a declarat Teodora Vasilică, coordonatoarea proiectului, în cadrul unui eveniment desfăşurat, sâmbătă, în Sala de Consiliului de la Primăria Sectorului 3.

Constituirea Consiliului Local al Tinerilor reprezintă obiectivul proiectului respectiv, aflat la final. La evenimentul de sâmbătă au fost prezenţi şi patru dintre viitorii tineri consilieri - Andrei Constantin, de la Colegiul Naţional 'Matei Basarab', Cezar Popa, de la Liceul Teoretic Baptist Logos, Gulu Marhan, de la Liceul 'Dragomir Humuzescu' şi Marianciuc Maria-Ruxandra, de la Liceul Teoretic 'Alexandru Ioan Cuza'.

Îşi doresc să se implice în decizii

Ei au afirmat că s-au înscris în Consiliul Tinerilor deoarece îşi doresc să se implice în deciziile pe care autorităţile locale le iau în problemele tinerilor.

'Tinerii care au participat la întâlnirile organizate în cadrul proiectului au venit cu idei pertinente şi, cu puţină ghidare, au reuşit să prezinte câteva proiecte bune şi utile pentru ei, ceea ce arată că există potenţial. (...) Mă bucur că tinerii au hotărât să se implice şi îi invit la fiecare întâlnire lunară pe care o avem cu Consiliul Local', a spus Liviu Mălureanu, consilier local la Primăria Sectorului 3.

Proiectul 'Tinerii în dialog cu Autorităţile Publice Locale ale Sectorului 3' , finațat prin programul Erasmus+, s-a desfăşurat pe o perioadă de cinci luni (februarie-iunie), perioadă în care 1.300 de elevi din 14 licee din sector şi 100 de tineri cu dizabilităţi sau tineri defavorizaţi, care se află în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, au fost informaţi cu privire la procesul decizional şi activităţile autorităţilor publice locale.

Pe parcursul celor cinci luni, echipele de voluntari ai Asociaţiei Ţara Tinerilor Uniţi au susţinut sesiuni de informare şi de selectare a grupului ţintă în fiecare liceu din sector, acestea fiind urmate de şase întâlniri de dialog structurat la care au participat factori de decizie din administraţia publică locală şi centrală.

La eveniment au fost prezenți și consilierii locali implicați în derularea proiectului, respectiv, Liviu Mălureanu, Inocențiu Voina și Alin Voicu dar și directorul direcției din Primăria Sectorului 3 care a colaborat cu echipa de implementare, Pompiliu Wan Buzduga.

Vezi și: 1300 de liceeni din Sectorul 3 au înțeles atribuțiile autorităților locale



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel