Consilierii municipali din Arad au decis dublarea bonificaţiei pentru cei care îşi plătesc integral taxele

Consilierii locali din Arad au decis, luni, cu unanimitate de voturi, să dubleze valoarea bonificaţiei acordate celor care îşi plătesc integral taxele şi impozitele locale până la data de 31 martie, măsură care va fi aplicată de anul viitor. 

Solicitarea de creştere a bonificaţiei de la 5% la 10% a fost făcută de asociaţii civice de mai mulţi ani, dar şi de către unii consilieri locali, însă până în prezent nu a fost adoptată în Consiliul Local Municipal Arad. La şedinţa de luni, însă, un proiect depus din nou, cu privire şi la cuantumul taxelor şi impozitelor locale pe 2020, a fost aprobat în unanimitate, astfel că reducerea pentru cei care plătesc impozitele integral până la 31 martie 2020 va fi de 10%.

'În ceea ce priveşte cuantumul impozitelor şi taxele ce urmează să fie plătite de arădeni anul viitor, acestea nu vor fi majorate. Cu toate acestea, este posibil ca unii cetăţeni să resimtă o uşoară creştere în cazul anumitor dări locale, generate de faptul că rata anuală a inflaţiei a urcat la 4,6%.

Majorarea se va aplica de exemplu la impozitul pe clădiri rezidenţiale, la mijloace de transport cu o capacitate cilindrică mai mare de 2000 de centimetri cubi precum şi la unele taxe, cum ar fi cea de eliberare a certificatului de urbanism, cea pentru eliberarea autorizaţiilor privind lucrările de racorduri şi branşamente la reţele publice de apă, canalizare, gaze, termice, energie electrică, telefonie şi televiziune prin cablu, taxa de eliberare a copiilor heliografice de pe planuri şi taxa de divorţ pe cale administrativă', a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel