Conflict Ucraina - Rusia: Reuniune de urgenţă la ONU

ONU
ONU

După escaladarea tensiunilor între Ucraina şi Rusia, ONU propune o reuniune de urgenţă luni a Consiliului de Securitate.

Conform unor surse diplomatice, preluate de AFP, Consiliul de Securitate al ONU va avea luni o reuniune de urgenţă privind escaladarea militară petrecută duminică între Ucraina şi Rusia, care a arestat trei nave ucrainene în strâmtoarea Kerci.

Atât Rusia cât şi Ucraina au solicitat reuniunea, potrivit aceloraşi surse. Moscova a cerut ca reuniunea să aibă loc la ora 11.00 (16.00 GMT), a declarat un diplomat pentru AFP.

Moscova conformă arestarea navelor

Kievul a denunţat 'un act nebunesc al Rusiei împotriva Ucrainei', dând asigurări că 'atacul a fost premeditat'. Moscova a confirmat arestarea navelor şi faptul că a făcut uz de armament, acuzând vasele ucrainene 'de efectuarea unor acţiuni ilegale în apele teritoriale ruse'.

Confruntarea s-a soldat cu trei răniţi în rândul ucrainenilor, potrivit Moscovei, în timp ce armata ucraineană avansează un bilanţ de şase răniţi. Strâmtoarea Kerci, singura cale maritimă între Marea Neagră şi Marea Azov, reprezintă o axă strategică de primă importanţă atât pentru Rusia, cât şi pentru Ucraina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel