Conflictul Iohannis-MRU capătă noi dimensiuni. Chirieac: Este nevoie de o poziție oficială

Presupusul conflict între președintele României și directorul Serviciului de Informații Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, ia amploare în condițiile în care niciuna dintre părțile implicate nici nu confirmă, nici nu infirmă un astfel de diferend. În urma unor noi amănunte legate de consecințele a ceea ce se întâmplă în prezent între cei doi, prezentate de EVZ.ro, analistul politic Bogdan Chirieac consideră că "este nevoie imediat de o poziție oficială".

Președintele Klaus Iohannis i-ar fi cerut în urmă cu două săptămâni demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu, directorul Serviciului de Informații Externe, iar acesta ar fi refuzat. Un asemenea diferend ar putea deveni extrem de periculos pentru buna funcționare a Statului.

Surse din Parlament din cadrul Comisiei de Control a SIE, confirmate de un oficial de la Palatul Cotroceni care a dorit să rămână anonim, au precizat că situația a devenit periculoasă, iar o victimă ar putea fi românul răpit în Burkina Fasso, precizează sursa citată.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat să semneze ordinul executiv al SIE prin care românul răpit în Burkina Fasso putea fi eliberat.

Citește și: Klaus Iohannis, răspuns în scandalul momentului de la Cotroceni

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost rugat să comenteze la România TV în legătură cu acest subiect, după ce s-a precizat că Administrația Prezidențială ar urma să dea un comunicat de presă privind presupusul scandal între președintele Iohannis și directorul SRI:  

"Trebuie să așteptăm comunicatul Adminstrației Prezidențiale. De ce? Anul trecut, un român a fost răpit în Mali. Nu s-a mai auzit nimic. Interesul publicului a fost foarte scăzut pentru că interesul media a fost foarte scăzut. Acum s-a vehiculat ideea eliberării acestui român capturat în Bali în legătură cu posibile dezacorduri între președintele Iohannis și directorul SIE. Din momentul în care s-a lansat știrea pe piață, s-a făcut un ring. Dacă, Doamne ferește!, se întâmplă ceva cu românul din Mali, vina va fi a președintelui Iohannis, dacă nu a intervenit la timp. Este o chestiune extrem de periculoasă astăzi când vorbim. Faptul că s-a făcut public, faptul că SIE urma să întreprindă o acțiune, specifică pentru eliberarea românului, ar putea pune în pericol, viața românului. Iată cum această presupusă dispută, pentru că nu a fost confirmată de niciuna dintre părți, dar nici nu a fost infirmată, poate pune în pericol viața unui cetățean român. 

[citeste si]

Dacă lucrurile vor fi confirmate, se întâmplă două lucruri: viața unui român este pusă într-un grav pericol. (...) A doua chestiune, dacă d-voastră vorbiți deja despre bani, poate afecta profund politica externă a României, deoarece oficial, Occidentul, în special SUA și Marea Britanie, nu plătesc pentru răscumpărări. (...) Din momentul în care informația este pe piață, este nevoie imediat de o poziție oficială - nu există niciun conflict între Administrația Prezidențială și SIE, nu avem nicio acțiune de eliberare a românului, informații care ar trebui să liniștească și să nu pună în pericol viața românului", a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel