Confict Israel-Palestina. Trump a vorbit despre crearea unui alt stat

netanyahu trump
netanyahu trump

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu a fost primit într-o vizită oficială la Casa Albă de către președintele SUA, Donald Trump.

În întrevedere a fost abordat și subiectul sensibil al conflictului istraelo-palestinian, precum și soluția celor două state, israelian și palestinian.

”Mai întâi, palestinienii trebuie să recunoască statul evreu. În al doilea rând, în orice acord de pace, Israelul trebuie să-și păstreze controlul de ultimă instanță al securității în întreaga zonă de la vest de râul Iordan", a declarat premierul Benjamin Netanyahu într-o conferință de presă comună, scrie The Guardian.

La rândul său, Donald Trump a declarat că ia în considerare atât posibilitatea a două state, cât și cea a unuia singur. "Îmi place cea care le place ambelor părți" și "mă pot împăca cu oricare din ele", a continuat el. "Dar sincer, dacă Bibi (Netanyahu) și dacă palestinienii, dacă Israelul și palestinienii sunt mulțumiți, sunt mulțumit cu cea care le place lor mai mult".

În ceea ce privește coloniile evreiești din teritoriile palestiniene, "mi-ar plăcea să vă văd un pic mai reținuți", a afirmat liderul de la Casa Albă, care ia în calcul și mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, dar anunță că ”studiem cu mare grijă, mare grijă, credeți-mă, și vom vedea ce se întâmplă”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel