Concurs Jandarmerie trucat. Doru Popescu, trimis în judecată

Colonelul Ioan Doru Popescu, fost adjunct al șefului Inspectoratului de Jandarmi Județean, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, într-un dosar privind fraudarea unui concurs.

Potrivit unui comunicat al DNA, Doru Popescu este acuzat de două infracțiuni de luare de mită în formă continuată și două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Tot sub control judiciar a fost trimis în judecată plutonierul adjutant șef Vasile Bojan, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în timp ce Raluca Delia Bojan a fost deferită justiției, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Potrivit DNA, faptele au fost comise în anul 2016, în contextul în care IJJ Cluj a publicat, în luna septembrie, un anunț privind scoaterea la concurs a 14 posturi vacante de subofițer cu recrutare din sursă externă, dintre care două posturi de subofițer administrativ principal la Serviciul Logistic. Președinte al comisiei de concurs pentru posturile de subofițer administrativ principal a fost colonelul Ioan Doru Popescu.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Cluj, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse. Mai mult, procurorii militari au propus anularea concursului susținut de candidații Felician Cornel Chiorean și Raluca Delia Bojan, desființarea tuturor înscrisurilor întocmite de reprezentanții IJJ Cluj cu ocazia susținerii probei scrise și a actelor administrative întocmite ulterior, ca urmare a promovării concursului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel