Compania Disney, mare susținătoare LGBT, lovită de un proces de discriminare pe bază de orientare sexuală

Foto: Anthony Quintano
Foto: Anthony Quintano

În timp ce Disney sărbătorește Luna Mândriei, compania se află în mijlocul unui proces de discriminare împotriva comunității LGBT.

Conform The Verge, în ciuda faptului că Disney și-a umplut serviciul de streaming cu titluri LGBT și sărbătorește comunitatea aceasta, ies la suprafață alte dovezi. O plângere a fost depusă astăzi la un tribunal principal din California din partea executivului de televiziune Joel Hopkins. În documente se arată că Hopkins face parte din companie de 27 de ani și în jurul anului 2000, când a fost promovat ca vicepreședinte de producție la Touchstone Television, s-a aflat că este gay.

La acele vremuri, în ciuda anvergurii și celorlalte promovări din companie, Hopkins „a suferit o situație continuă de discriminare, printre care, dar nu limitat la dispariția posibilităților de promovare și o leafă mai mică față de alți șefi de departament”, se arată în citație.

Alte persoane fără experiență au fost promovate în locul său doar pentru că era gay

Pe lângă faptul că ar fi avut parte de verificări fără bază și hărțuiri, acesta a mai fost și învinuit pentru lucruri care nu depindeau de el. În unele cazuri, aceste discriminări au fost atât de grave încât alte persoane cu mai puțin experiență sau deloc au fost promovate în rolurile pe care le viza. Acesta ar fi lăsat pe margini și la întâlnirile executivilor, spunând că rolul său de management asupra altor angajați a fost diminuat la rândul său.

În citație se mai arată că Hopkins a făcut plângeri directe și repetate la departamentul de resurse umane, însă nici departamentul HR, nici angajatorii „nu au reușit să amelioreze situația”.

Disney nu avea probleme financiare când nu s-ar fi dorit promovarea lui

„După ce orientarea sa sexuală a devenit cunoscută superiorilor și după ce a fost discriminat, după ce i s-a pus capăt promovării în carieră și i s-au negat nonstop promovări, reclamantul este informat și crede că din nou, în aprilie 2021, câteva oportunități de avansare s-au ivit, însă nu s-au fructificat”, se mai arată în plângere. „Reclamantul este informat și consideră că acestea nu au venit în momente în care Disney avea probleme financiare sau nu promova”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel