Comisia Europeană investighează dacă Broadcom a încălcat reglementările privind concurenţa

[] []

26 iun 2019 / 14:21
Salveaza PDF Comentarii

Este posibil ca producătorul de chipuri Broadcom să fi încălcat reglementările UE privind concurenţa, a anunţat miercuri Comisia Europeană, care a demarat o investigaţie şi şi-a exprimat intenţia de a impune restricţii asupra firmei cu sediul în Singapore, transmite DPA.

Broadcom este cel mai mare dezvoltator şi furnizor de circuite integrate pentru dispozitive de comunicaţii prin cablu, cum ar fi modemuri şi decodoarele utilizate în televiziune. 

"Suspectăm că Broadcom, un furnizor major de componente pentru aceste dispozitive, a impus restricţii contractuale pentru a-şi exclude concurenţii de pe piaţă", iar consumatorii nu au putut să facă alegeri şi să beneficieze de inovaţii, a apreciat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

Verificarea vine în urma informaţiilor potrivit cărora Broadcom ar fi restricţionat concurenţa obligându-şi clienţii să cumpere exclusiv de la ei, oferind produsele la pachet şi limitând operarea produselor Broadcom cu alte componente produse de companii rivale. Ţinând cont că există riscul ca astfel de activităţi "să provoace concurenţei pagube serioase şi ireparabile" înainte de finalizarea investigaţiei, Comisia Europeană încearcă să oprească practicile companiei în timp ce ancheta este în desfăşurare, a explicat executivul comunitar.

Companiile care încalcă reglementările UE pot primi o amendă de până la 10% din cifra lor globală de afaceri. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23