Comisar european Ungaria. Viktor Orban, prima reacție după lovitura de la Bruxelles

Premierul Ungariei, conservatorul Viktor Orban
Premierul Ungariei, conservatorul Viktor Orban

Premierul Viktor Orban spune că problema portofoliului pe care îl va primi comisarul european nominalizat de Ungaria nu este importantă, după ce comisiile de specialitate ale Parlamentului European au respins numirea lui Tibor Navracsics la Educație, Cultură, Tineret și Cetățenie. Eurodeputații au propus ca maghiarul să primească alt portofoliu.

"Când l-am desemnat, nu l-am desemnat pentru un anume portofoliu, deoarece ăsta nu este dreptul meu. Ungaria nu poate decât să spună că Navracsis este un european excepțional", a declarat Viktor Orban pentru Kossuth Radio, conform presei maghiare în limba engleză.

Liderul FIDESZ, care se pregătește de alegeri locale la 12 octombrie, a precizat că eurodeputații comisiei pentru Cultură și Educație nu l-au considerat pe Navracsics nepotrivit pentru funcția de comisar, ci doar pentru portofoliul Educației, Culturii, Tineretului și Cetățeniei.

Viktor Orban a subliniat că este de măndru de faptul că nu fost ridicate obiecții privind oportunitatea numirii lui Navracsics. "Putem vorbi, cel mult, despre diferențe de gust politic și de aceea l-au atacat", a spus Orban.

Tibor Navracsis nu i-a convins pe eurodeputați nici după a doua audiere, din 6 octombrie, chiar dacă s-a delimitat de politicile controversatului premier ungar Viktor Orban. Europarlamentarii ALDE au motivat votul "împotriva" numirii maghiarului spunând câ acesta a participat la subminarea democrației din poziția de ministru de Externe în cabinetul Orban.

Comisarul Navracsics (Ungaria), respins de PE: Lovitură masivă pentru Budapesta la Bruxelles

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel