Urmărește emisiunea live


Comandantul rus din Berdeansk a fost spitalizat în stare gravă după ce mașina i-a fost aruncată în aer (Video)

Sursa Foto YouTube
Sursa Foto YouTube

Comandantul rus al orașului Berdeansk a fost internat în spital în stare gravă după ce mașina sa a fost aruncată în aer în apropierea clădirii administrației locale, anunță Interfax.

Explozia a avariat alte trei mașini goale

„În chiar centrul orașului Berdeansk, lângă clădirea administrației militaro-civile, mașina comandantului orașului Artiom Bardin a fost aruncată în aer. În urma exploziei, comandantul orașului a fost internat în stare gravă”, a anunțat primăria locală pe canalul său de Telegram.

 

Atacuri ucrainene în teritoriile ocupate de ruși în Zaporojie

Explozia mașinii lui Bardin vine după ce pe 26 august Alexandr Kolesnikov, șeful adjunct al poliției rutiere din Berdeansk, și-a pierdut viața în urma unei explozii în apropierea locului unde locuia. El a murit din cauza rănilor suferite, potrivit B1TV.

Orașul Berdeansk se află în regiunea Zaporojie, aflată la est de Herson unde forțele armate ucrainene au declanșat o contraofensivă săptămâna trecută.

După declanșarea ofensivei lunea trecută forțele armate ucrainene au lansat mai multe lovituri asupra unor depozite de muniție din Zaporojie, fiind posibil ca partizanii ucraineni să se coordoneze cu comandamentul militar de la Kiev în ceea ce privește realizarea acestor atacuri împotriva invadatorilor ruși.

Contraatacul din Herson a continuat și marți, după cum au arătat noi înregistrări video apărute pe platformele social media.

Citește și:

Noi bombardamente în oraşul ucrainean Energodar, unde se află centrala nucleară Zaporojie

Noi bombardamente au avut loc în oraşul ucrainean Energodar, unde se află centrala nucleară Zaporojie, conform unor anunţuri venite atât dinspre partea ucraineană cât şi dinspre cea rusă, care s-au acuzat din nou reciproc pentru aceste atacuri, transmite Agerpres, citând AFP.

Bombardamentul survine la câteva ore după ce Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a publicat raportul vizitei efectuate de echipa sa de experţi săptămâna trecută la centrale Zaporojie, document în care cere instituirea unei zone de securitate pentru prevenirea unui accident la centrala ocupată din luna martie de trupele ruse şi care este operată de personal ucrainean.

Chiar în acest moment sunt explozii în oraşul Energodar. Provocările continuă. Sunt bombardamente ale ocupanţilor (ruşi), a scris pe Telegram primarul ucrainean în exil al oraşului, Dmitri Orlov. El le-a cerut celor circa 50.000 de locuitori ai oraşului să rămână în adăposturi pentru a se proteja.

Rușii dau vina pe ucraineni



La rândul lor, responsabilii administraţiei proruse afirmă că atacul asupra oraşului este executat de armata ucraineană.

Unul dintre aceştia, şeful administraţiei instalate de Rusia în regiunea ucraineană Zaporojie, Vladimir Rogov, a declarat în plus că, înaintea bombardamentului de marţi seară, un bombardament al forţelor armate ucrainene desfăşurat mai devreme în cursul zilei a provocat o a doua pană de curent electric la Ebergodar.

Centrala Zaporojie, care furnizează circa o treime din producţia de energie electrică a Ucrainei şi pe care Rusia doreşte să o conecteze la reţeaua electrică din Crimeea, este de o lună ţinta unor bombardamente de artilerie pentru care Rusia şi Ucraina se acuză reciproc.

Incendiu la centrala nucleară Zaporojie. Ultimul reactor în funcţiune a fost debranşat

Ultimul reactor în funcţiune al centrale nucleare de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, aflată sub controlul forţelor ruse şi ţintă a mai multor bombardamente, a fost debranşat luni de la reţea, a anunţat agenţia nucleară ucraineană Energoatom, notează lefigaro.fr, potrivit Ziarul de Iași.

"Reactorul numărul 6 a fost oprit şi deconectat de la reţea", a anunţat Energoatom pe Telegram, invocând un incendiu "care a izbucnit din cauza bombardamentelor" şi a avariat o linie electrică care leagă această unitate la reţeaua ucraineană.

Acest reactor a fost singurul care funcţiona dintre cele şase unităţi ale acestei centrale. Sâmbătă, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), ai cărei experţi se află la faţa locului, a anunţat deja oprirea reactorului numărul 5, tot din cauza avariei unei linii electrice în urma unui bombardament.

Alte patru reactoare de la Zaporojie au fost deconectate de câteva săptămâni. Cu şase reactoare cu o capacitate de 1.000 de megawaţi fiecare, centrala a căzut în mâinile trupelor ruseşti în martie, la scurt timp după lansarea invaziei Ucrainei. AIEA anunțase pe 3 septembrie că centrala nucleară de la Zaporojie a fost din nou deconectată de la reţeaua electrică ucraineană.  Centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, ocupată de forţele ruse, "a pierdut din nou conexiunea" cu reţeaua electrică, a anunţat sâmbătă printr-un comunicat Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), ai cărei experţi se află la faţa locului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel