Colţescu, pus la zid. Dragoş Pătraru: Să ne fie clar, a greşit FLAGRANT

Jurnalistul Dragoş Pătraru a reacţionat după ce Sebastian Colţescu l-a numit pe Pierre Webo, antrenorul secund al echipei Istanbul Başakşehir, "negrul ăla". 

"Mă uitam pe comentariile ”albilor tradiționali și mândri” și mă gândeam că acum ne putem da cel mai bine seama cât de lipsiți de educație suntem, căutând scuze unui ignorant care n-a înțeles că trebuie să-și antreneze și mintea, nu doar picioarele și fluierul. Iar toată retorica asta, pe care o vezi chiar la unii intelectuali (bine, mulți intelectuali de la noi și de aiurea au rasismul în sânge, chiar dacă unii încearcă să-l mascheze), de genul, ”da, domnule, dar...”, e absoolut mizerabilă.

Să ne fie clar: Colțescu a greșit flagrant, nu contează ce-a avut în minte (mă rog, nu prea are nimic!). Nu identifici o persoană după culoarea pielii, ține de educația de bază antirasistă, care la noi nu există, din păcate. Când ți se spune de mic că vei fi dat la țigani dacă nu ești cuminte, n-ai altă șansă decât educația pe cont propriu.

Puțini mai au timp, presați de nevoi, de sărăcie, să mai facă și asta. Știu, cei mai mulți, lipsiți de educație fiind, iar aici nu e neapărat vina lor, pentru că nu o primesc nici de acasă și nici de la școală, cred că asta e o prostie, dovadă și reacțiile rasiste de pe site-ul UEFA, nu mai vorbesc de comnetariile de la articolele apărute în presă. Dar uite, măcar să vrem cu toții să învățăm din astfel de derapaje.", a scris Dragoş Pătraru pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel