Colectarea deșeurilor, bombă cu ceas și în Prahova

Colectarea deșeurilor reprezintă o bombă cu ceas și în Prahova, potrivit presei locale. 

În Prahova sunt aduse din alte județe peste 30.000 de tone de deșeuri „menajere”, la o groapă de gunoi din Boldești – Scăieni, scrie ziareph.ro.

Rampa ecologică de la Boldești-Scăeni a fost deschisă în august 2001, pe o suprafață totală de 13,8 hectare.

Oare sunt respectate normele în județul Prahova privind închiderea sau monitorizarea gropilor de gunoi atunci când capacitatea acestora este depășită, întreabă sursa citată.

Specialiști în domeniu din Ministerul Mediului, consultați de ziarul Incisiv de Prahova, au confirmat că aceste norme nu sunt respectate: În momentul în care avem o groapă de gunoi, aceasta emană metan, un gaz cu efect de seră declarat. Acestea sunt al treilea poluator la nivel mondial, responsbil pentru încălzirea globală și pentru situația pe care o avem acum, pentru că ne uităm afară și nu mai înțelegem dacă este vară sau toamnă. În momentul în care se dă o autorizație pentru deschiderea unei gropi de gunoi se constituie un fond de închidere. În momentul în care gropa de gunoi a ajuns la capacitatea declarată, groapă respectivă trebuie închisă. Din cauza asta trebuie să ai niște bani puși deoparte ca operator, într-un cont special dat de către cel care te-a autorizat. Acești bani trebui folosiți pentru închiderea și monitorizarea gropii pentru a nu avea emisii în atmosferă sau viitoare incendii. În momentul de față nu știu dacă putem să numărăm pe degetele de la o mână toate gropile care au dat acești bani și au constituit acest fond.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel