Coldea, trecere în rezervă. Chirieac: Va urma un proces

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a solicitat lui Klaus Iohannis trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea, după ce acesta a cerut eliberarea din funcție.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la Antena 3.

"Este o mișcare normală. În fața unui asemenea scandal media era singura soluție - dacă vreți - pentru a proteja instituția. Altă soluție nu putea exista. Este un gest de normalitate, nu este nimic altceva. Generalul Coldea părăsește instituția pe care a condus-o vreme de zece ani într-un moment foarte dificil și nu sub cele mai bune auspicii pentru domnia sa cu acest scandal imens. Până la urmă, nu scandalul este problema, ci felul în care SRI s-a lăsat antrenat în abuzurile comise în justiție pentru că despre acest lucru vorbim.

Dacă coroborați comunicatul dat ieri în care ofițerii SRI intrau și conduceau anchete făcute de procurori... aceea este o bombă nucleară. Societatea românească s-a chinuit să scoată justiția de sub mâna politicienilor ca să o bage sub comanda serviciilor secrete? Eu cred că lucrurile trebuie privite într-un context mai larg inclusiv cu începerea mandatului lui Donald Trump, inclusiv cu venirea administrației republicane la Washington, inclusiv cu tot ce s-a întâmplat în mod real în lume din 8 noiembrie încoace", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

"Noul director al SRI, Eduard Hellvig face ce trebuie să facă și a făcut de la bun început, de când a început scandalul. Mai departe, cred că va urma un întreg proces în România prin care democrația își va reveni în drepturi, totul pe fondul continuării reale, profunde, a luptei împotriva corupției. Această luptă este absolut necesară, numai că trebuie să o iei de la zero", a mai zis analistul politic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel