Codrin Ștefănescu, revoltat de comunicatul AZIR: Incorect, mincinos, ticălos

Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, se declară revoltat de comunicatul transmis astăzi de Asociația Ziariștilor Independenți din România (AZIR), apreciind că este unul "incorect, mincinos, ticălos și o mizerie a propagandei băsiste".

În opinia lui Codrin Ștefănescu, "e absolut revoltător modul în care niște servanți ai regimului Băsescu dau lecții de moralitate, fac presiuni și jignesc o mare parte a jurnaliștilor independenți care nu fac altceva decât să prezinte opiniei publice adevarul, oricât de sinistru ar fi".

"Comunicatul Asociației Ziariștilor Independenți din România, transmis astăzi mass-media, în care jurnaliștii trustului Intact, și în special cei de la Antena 3, sunt înfierați cu mânie proletară în cel mai pur stil băsisto-bolșevic, demonstrează încă o dată cât de obedienți și aserviți Palatului Cotroceni sunt unele dintre personajele ce cu emfază se autointitulează jurnaliști independenți. De altfel, Stelian Negrea - dat afară din trustul Intact în 2011 - semnatarul comunicatului AZIR, este ultimul care poate vorbi despre Codul Deontologic al Jurnalistului și "echilibru și imparțialitate față de orice subiect„. Și asta pentru că, pe fond, comunicatul în sine este incorect, mincinos și ticălos, din toate punctele de vedere, dar și o probă clară de acțiune și o mizerie a propagandei băsiste. În concluzie, e absolut revoltător modul în care niște servanți ai regimului Băsescu dau lecții de moralitate, fac presiuni și jignesc o mare parte a jurnaliștilor independenți care nu fac altceva decât să prezinte opiniei publice adevarul, oricât de sinistru ar fi el, despre ceea ce caracterizeaza acest regim: încălcări ale Constituției și ale drepturilor omului, șantaj, hărțuire, abuzuri, comenzi politice și execuții publice. Personal, sunt alături de jurnaliștii de la Antena 3 pentru curajul lor de a prezenta, în ultimii 10 ani, cei mai negri pentru România, adevărata față a sistemului creat de Băsescu și acoliții săi", precizează Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, în comunicatul transmis redacției DC News.

Reacția liderului PSD survine după ce AZIR, într-un comunicat de presă de luni, anunță că "va înainta un protest oficial către Antena 3 și alte instituții media deținute de Dan Voiculescu, împreună cu o copie a Codului deontologic al jurnalistului" și că "va va înainta către CNA o plângere referitoare la toate emisiunile postului Antena 3, din data de 04.08.2014, în care a fost prezentat, într-un mod trunchiat și lipsit de obiectivitate și echidistanță jurnalistică, subiectul dosarului de corupție în care este implicat Dan Voiculescu".

„Am constatat cu regret faptul că, începând cu primele ore ale dimineții și până la talkshow-urile politice din cursul zilei și din timpul serii, jurnaliștii și realizatorii de emisiuni ai Antena 3 și invitații acestora au reflectat, într-un mod extrem de părtinitor, partizan și lipsit de o minimă imparțialitate și obiectivitate jurnalistică, subiectul dosarului de corupție în care este implicat Dan Voiculescu, patronul Antena 3 și a trustului Intact Media Group. Din motive, pe care le putem doar intui, dar pe care le putem proba doar în cazul unora dintre jurnaliștii trustului Intact, am asistat ieri la un galop de sănătate al respectivilor jurnaliști în favoarea propriului mogul media, Dan Voiculescu, acuzat și condamnat, într-o primă instanță, la 5 ani de închisoare cu executare, în acest dosar.

Subiectul dosarului ICA, cât și al celorlalte două dosare de șantaj de presă în care este implicat Dan Voiculescu, ar fi trebuit să fie abordat, urmărindu-se riguros și pas cu pas Codul deontologic al jurnalistului, care le impune ziariștilor echilibru și imparțialitate față de orice subiect, cu atât mai mult unul legat de abordarea unui subiect de corupție în care este implicat însuși patronul respectivului trust de presă", spune Stelian Negrea, secretarul AZIR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel