Cod Rutier, modificări. Amenzi și în urma înregistrărilor video primite de la șoferi

Crişan Andreescu / 09 noi 2018 / 12:20 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Deputatul USR, Mihai Botez, a pus în dezbatere publică un proiect de modificare a Codului Rutier, astfel încât Poliția să poată aplica amenzi și pe baza înregistrărilor  video primite de la șoferi.

"Considerăm, așadar, că se impune actualizarea și modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în sensul în care, constatarea contravențiilor să se poată face și cu ajutorul înregistrărilor de pe mijloacele tehnice video aparținând participanților la trafic, chiar dacă aceste mijloace nu sunt certificate, cu condiția ca proba video sa fie însoțită de declarația participantului la trafic care o furnizează, că înregistrarea video este reală și autentică." - se arată în expunerea de motive a proiectului de lege al parlamentarului USR.

Proiectul pentru modificarea Codului Rutier pornește de la exemplele din alte țări europene unde, la aplicarea amenzilor de circulație sunt admise și înregistrări video primite de la cetățeni.

"În anul 2017, România a fost statul membru al Uniunii Europene cu cea mai ridicată rată a accidentelor mortale pe șosele: 98 de decese la un milion de locuitori, cu 1% mai mare faţă de 2016. De asemenea, în anul 2016, pe drumurile publice din România s-au produs 8696 de accidente rutiere grave. În aceste accidente, 8285 de persoane au fost grav rănite, iar 1913 persoane şi-au pierdut viaţa", a mai arătat deputatul Mihai Botez.

Vezi si: Amenzi rutiere, creştere. Sancţiuni de 900 de euro - listă


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24