Cod Penal, decizii CCR. Ingrid Mocanu: Halucinant!

Bogdan Cotigă / 04 dec 2018 / 12:55 Salveaza PDF Comentarii
Ingrid Mocanu
Descriere foto: Ingrid Mocanu

Avocata Ingrid Mocanu demontează punct cu punct deciziile CCR privind modificarea Codului Penal.

"Tot e o mare euforie cu decizia CCR cu completurile de 5 pentru Dragnea... care a mai câștigat 2 luni până la începerea paradelii și o nouă șansă de extragere (10 judecători normali la ÎCCJ nu găsești, nici să dai cu tunul, maxim 7-8).

Așa că să discutăm și despre minunile CCR - ului în materie de prosteală neconstituțională pe Coduri. 

Episodul 1: îndoiala rezonabilă - reglementarea posibilității de a condamna doar dacă probele sunt dincolo de orice îndoială (prin eliminarea cuvântului ”rezonabilă”) este neconstituțională. De ce? 


”Curtea apreciază că sintagma „dincolo de orice îndoială rezonabilă” are un înțeles suficient de clar și precis, constituind o garanție procesuală a aflării adevărului și, implicit, a dreptului la un proces echitabil, astfel că înlocuirea sa cu sintagma „dincolo de orice îndoială” nu numai că nu este justificată de legiuitor, dar are ca efect BLOCAREA actului de justiție, întrucât probele administrate trebuie să înlăture din convingerea judecătorului, pe lângă îndoiala rațională, și orice îndoială nerațională, situație care excedează logicii juridice.”

HALUCINANT! Deci dacă judecătorul are o îndoială ”rezonabilă” rezultată din probatoriu atunci VA CONDAMNA și dacă legiuitorul vrea să elimine îndoiala pentru condamnare și să impună achitarea atunci SE BLOCHEAZĂ ACTUL DE JUSTIȚIE", a scris Mocanu pe Facebook. 

Atac la fostul șef la DNA 

"Adică, dragi cetățeni, ”judecătorul” Morar de la CCR, fost șef al DNA, crede că excedează logicii juridice faptul că, dacă ai o îndoială, rezonabilă de-ar fi, ca judecător de scaun, ar trebui să ACHIȚI, iar nu să CONDAMNI.

Dumnezeule! Acest OM s-a născut defect, ca procuror, și nu se va însănătoși NICIODATĂ. 

Poate doar O RUNDĂ de dosare contrafăcute marca DNA i-ar face mult bine la ”logica juridică”. 

PS - Surpriza o va avea din aceea că ÎCCJ apreciază că numai judecătorii și procurorii se duc la Secție, nu și asimilații, așa cum este el ... deci va fi cercetat tot de DNA", a mai scris avocata.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24