Cod administrativ. Ciolacu, precizări importante

Scutaru Cristina / 05 iul 2018 / 14:46 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Preşedintele Comisiei speciale pentru elaborarea Codului administrativ, Marcel Ciolacu, a declarat joi că PSD nu a făcut vreo modificare să favorizeze vreo minoritate în acest proiect, iar pragul este stabilit de lege şi rămâne 20%.

'PSD nu a făcut vreo modificare să favorizeze vreo minoritate în Codul administrativ. Pragul este stabilit de lege - 20% şi rămâne 20%. Mai mult, nimeni nu a dorit să schimbe acest prag. Nu a fost niciodată niciun amendament de la niciun partid cu schimbarea pragului de 20%. Nu a fost niciodată în comisie vreo discuţie privind schimbarea pragului de 20%. Suntem în anul 2018 şi continuăm, ca în 1990, să avem aceeaşi temă falsă. Acest Cod administrativ, după 28 de ani, este prima dată când ţine cont de autorităţile locale şi dă autonomie autorităţilor locale. Până acum le-am mulţumit că au participat la discuţii, dar niciodată nu am ţinut cont de ceea ce doresc dânşii', a spus Ciolacu la dezbaterile pe marginea proiectului Codului administrativ din plenul Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că autorităţile locale doresc autonomie faţă de autorităţile centrale pentru că răspund pentru deciziile lor în faţa cetăţenilor care i-au ales.

'Dacă o minoritate, indiferent care, pentru că în România sunt şi alte minorităţi nu numai cea maghiară, hotărăşte ca la intrarea în oraşul lor consiliul local, consiliul judeţean, prin hotărâri ale aleşilor comunităţilor respective, să scrie o plăcuţă, în afară de limba română care este obligatorie, în germană, în orice altă limbă, sau chiar în maghiară, este dreptul dânşilor de a hotărî. Asta înseamnă autonomie reală a autorităţilor locale, nu să facem reguli, nu le fluturăm nişte steaguri şi să spunem apoi, să acuzăm lumea, că unii sunt trădători şi alţii nu sunt trădători', a spus Ciolacu. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24