Școala unde elevii vor să învețe religia. Ce spune preotul IULIAN NEGOIȚĂ

Studierea religiei în școală a ajuns să fie un subiect amplu dezbătut în societatea românească. Unii părinți susțin necesitatea orelor de religie în școli. Alții se opun și zic că mai bine ar fi ca elevii să învețe alte lucruri cum ar fi... educația sexuală sau financiară. Și exemplele continuă.

Cu toate acestea, preoții atrag atenția că ora de religie are rolul său de necontestat. Contactat de DC News, părintele Iulian Negoiță din Buzău a vorbit despre necesitatea orelor de religie în școală. De asemenea, ne-a spus că la școala gimnazială "Sfântul Apostol Andrei" din Buzău sunt foarte mulți copii care vor să studieze religia în continuare.

"Este mare nevoie de orele de religie în școală. Religia nu te învață decât de bine. Din fericire, în Buzău, de exemplu la școala Sfântul Apostol Andrei, sunt niște profesori foarte buni și de aceea copiii vor să facă religie. Depinde foarte mult și de modul în care dascălii predau această materie. De asemenea, sunt mulți părinți care susțin religia în școli. Noi facem serbări foarte frumoase cu elevii de la școala Sfântul Apostol Andrei. Vin toți copiii, împodobesc brăduțul și spun poezii. Dacă nu ar fi religia în școală, ce-ar mai face copiii? Trebuie să avem grijă și de sufletul lor. Religia în școli este necesară", a spus părintele Iulian Negoiță pentru DC News.

"Este rău că profesorii de religie îi învață pe copii să nu fure și să nu mintă? Este rău că îi învață să facă lucruri bune și îi învață ce este respectul? La mine au venit foarte mulți părinți să îmi spună că susțin ora de religie în școli și mi-au spus să luptăm în acest sens", a mai spus preotul.

Părinții care optează pentru studiul religiei la școală de către copii, în perioada rămasă din actualul an de studiu, trebuie să depună o solicitare până pe data de 6 martie.

VEZI ȘI: Ora de RELIGIE în școli, SONDAJ. Ce spune profesorul Paul Iulius Negoiță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel