Școala de vară urbană ÎN CETATE, o călătorie înapoi în timp prin muzică, literatură și artă

În perioada 28 august – 01 septembrie 2017, Asociația Melopolis organizează împreună cu librăria La Două Bufnițe o școală de vară culturală și distractivă pentru copii între 7 și 11 ani: Școala de vară urbană ÎN CETATE, o călătorie înapoi în timp prin muzică, literatură și artă.

În cadrul școlii de vară, copiii vor avea parte de: ateliere muzicale, scriere creativă, arte plastice  și lectură și se vor face plimbări culturale prin cartierul Cetate, unde își au sediul cele două bufnițe.

Copiii vor construi instrumente muzicale din epoci diferite folosind materiale neconvenționale și materiale reciclate.  Aceștia se vor familiariza cu modul în care acestea produceau sunetele, vor afla lucruri mai puțin știute despre muzica care se cânta în perioada în care orașul era sub ocupația turcilor, despre muzica de după 1716, de la 1800 și de la 1900 și vor afla aspecte inedite din viața unor compozitori și interpreți renumiți care au concertat în orașul nostru.

Plimbările culturale prin cartierul Cetate vor fi un prilej de a cunoaște mai bine orașul în care trăiesc, de a afla importanța patrimoniului construit sau informații despre personalitățile istorice și culturale ale unor vremuri de mult apuse, care au locuit sau doar au trecut pentru scurt timp prin oraș.

Copiii vor realiza un proiect legat de ceea ce au învățat nou despre oraș, exprimând prin scris, desen sau confecționând un instrument muzical ceea ce i-a impresionat cel mai mult din călătoria în trecut prin  istoria și cultura orașului nostru, într-o atmosferă de vacanță.

La finalul Școlii de vară urbană ÎN CETATE, copiii vor pleca acasă cu povești noi din istoria orașului, vor primi diplome de participare, cărți și instrumentele și lucrările create.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel