CNMR, parteneriat cu FNAP

CNMR
CNMR

CNMR întarește reprezentativitatea cetățenilor României în fața decidenților prin aderarea la structură a unui segment important al societății: părinții elevilor din învățământul preuniversitar.

La acest moment, în CNMR se regăsesc 2 din cei 3 piloni esențiali ai educației:

– Sindicatele din Învățământul Preuniversitar și universitar”;

– Universitățile prin Consiliul Național al Rectorilor, consorțiile universitare, precum și zona academică, prin Academia Oamenilor de Știință și membrii ai Academiei Române.

”Singurul segment neacoperit până în prezent de CNMR era reprezentat de către părinți. FNAP-IP este structura cu cea mai largă reprezentare la nivel național a părinților elevilor. Ea va juca un rol important în cadrul CNMR în procesul de negociere atât a bugetului alocat educației, cât și a tuturor deciziilor și politicilor ce vor viza sisteme de învățământ preunversitare. Cu filiale în toate județele și în cele 6 sectoare ale Municipiului București, FNAP-IP militează pentru un învățământ de calitate, în care elevul să se afle în centrul actului educațional, dar alături de acesta, să se regasească în egală măsură și părinții.”, se arată în comunicatul CNMR.

La nivelul conducerii CNMR, FNAP-IP va fi reprezentată de un vicepreședinte, respectiv de domnul Iulian Cristache, președintele FNAP-IP.

Împreună cu toți actorii implicați în actul educațional (în prezent și părinții), CNMR va demara un amplu proces de susținere a educației în România, atât în ceea ce privește sursele bugetare alocate, cât și politicile educaționale realizate de Ministerul Educației împreună cu partenerii săi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel