CNAIR, restricții rutiere din cauza zăpezii

Vlad Manolache / 19 noi 2018 / 19:53 Salveaza PDF Comentarii
Deszapezire
Descriere foto: Deszapezire

CNAIR a anunțat deja primele drumuri pe care este restricționată circulația rutieră.

Circulaţia rutieră a fost restricţionată pentru autovehiculele cu sarcina maximă admisă mai mare de 7,5 tone pe DN 28, pe sectorul cuprins între localităţile Tomeşti - Răducăneni - Albiţa (judeţele Iaşi şi Vaslui), între km 83+000 şi km 141+000, pe DN 28B, între localităţile Botoşani şi Flămânzi (km 37+000 - km 61+000) şi pe DN 29, între Botoşani şi Huţani (km 22+000 - km 36+000), informează, luni, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit CNAIR, măsura a fost luată pentru evitarea riscului de accidente rutiere grave şi crearea de blocaje în traficul rutier, ca urmare a ninsorilor abundente, cât şi pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Ridicarea restricției, condiționată de evoluția situației meteo

Pe acest sector drumarii de la DRDP Iaşi acţionează pentru restabilirea circulaţiei cu două utilaje tip Unimog şi două autobasculante echipate cu lamă şi răspânditor.

"Circulaţia în zonă se desfăşoară în condiţii de iarnă, pe fondul căderilor consistente de precipitaţii, iar DRDP Iaşi face eforturi pentru asigurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă. Ridicarea restricţiei este condiţionată însă de evoluţia situaţiei meteo şi a parametrilor din trafic. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", precizează Compania, într-un comunicat.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27