CM 2022: Franţa, 'la dispoziția' Qatarului. Acord de ultimă oră

Securitatea Cupei Mondiale de fotbal din 2022 este unul dintre principalele subiecte ale pregătirlor pentru competiție.

Franţa şi Qatarul au semnat joi un acord de cooperare legat de securitatea Cupei Mondiale de fotbal din 2022, cu ocazia vizitei premierului francez Edouard Philippe în emiratul din Golf, scrie AFP. 'Franţa, firmele franceze, autorităţile franceze sunt la dispoziţia Qatarului pentru organizarea acestui eveniment', a subliniat Edouard Philippe într-un briefing de presă.

Acordul a fost semnat în marginea convorbirilor pe care premierul francez le-a avut cu emirul Qatarului, şeicul Tamim ben Hamad Al-Thani, şi cu omologul său qatarian, şeicul Abdallah ben Khalifa Al-Thani. Textul, semnat alături de alte acorduri de cooperare în cadrul unei ceremonii la palatul princiar din Doha, 'vizează construirea unui partenariat strategic pentru pregătirea Cupei Mondiale în 2022 şi gestionarea securităţii evenimentului', ce va avea loc în noiembrie şi decembrie în Qatar, potrivit unui rezumat al acordului, furnizat de partea franceză. Semnat de un general de jandarmerie francez şi un general qatarian, acordul vizează mai ales 'planificarea gestionării securităţii unui mare eveniment sportiv, supravegherea siturilor şi incintelor sportive, gestionarea crizelor de înaltă intensitate şi securitatea sistemelor de informaţie', potrivit cabinetului Philippe.

Citește și: Qatarul - Perla Golfului Arab

Franţa a organizat Campionatul European de fotbal 2016 în plină alertă de atentate, în condiţiile întăririi măsurilor de securitate. Qatarul, prin intermediul clubului Paris Saint-Germain, a făcut din Franţa nava sa amiral în domeniul fotbalului, înaintea Mondialului din 2022, a cărui atribuire a fost controversată. Ţara este de asemenea campioana en titre a Asiei. Edouard Philippe şi-a exprimat dorinţa ca naţionala Franţei să-i imite în 2022 pe handbaliştii din Hexagon, care au câştigat în 2015 Campionatul Mondial organizat în Qatar. Philippe vizitează joi stadionul din Wakra, la aproximativ 15 km de Doha, care va fi inaugurat în curând, când mai sunt mai bine de trei ani şi jumătate până la startul competiţiei.

Citește și: Tamaș, lovitură în instanță. Judecătorii au schimbat decizia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel