Cluj: Peste o treime dintre maşinile din judeţ verificate de RAR sunt neconforme

Mai mult de o treime dintre maşinile verificate de RAR în prima jumătate a anului în curs sunt neconforme, iar o parte prezentau pericol iminent de accident.

"Vehicule verificate: 1.407 dintre care 35,89% neconforme iar 83 dintre maşini prezentau pericol iminent de accident. 2,13% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat). (...) În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 294 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 281 de certificate de înmatriculare", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de RAR.

La nivel naţional, peste 1700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a anului 2019, prezentau pericol iminent de accidente.

În total, Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic, în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, 33.508 vehicule, în toată ţara, fiind constatate deficiente tehnice majore şi/sau periculoase la 15.235 de vehicule (45,47%), care au fost declarate neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate precum şi la sistemele de frânare şi direcţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel