Cluj-Napoca introduce plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public

Cluj-Napoca introduce plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, prin intermediul unei soluţii implementate de primăria municipiului şi compania locală de transport public, în parteneriat cu Banca Comercială Română şi în colaborare cu Telekom România. 

Potrivit unui comunicat al BCR, soluţia de plată cu carduri contactless Mastercard şi Visa, emise oriunde în lume, va fi disponibilă începând cu luna iulie în toate mijloacele de transport ale Companiei de Transport Public Cluj-Napoca (CTP).

'Pe lângă celelalte forme de achiziţionare a titlurilor de călătorie disponibile în acest moment, de la TVM-urile din cadrul sistemului de ticketing, prin SMS, mobilpay wallet, 24pay, precum şi de la chioşcurile de bilete, soluţia de plată contactless a călătoriilor direct în mijlocul de transport va avea un impact pozitiv, mai ales în zona metropolitană a municipiului Cluj-Napoca. Totodată, prin această metodă de achiziţionare a biletelor, CTP urmăreşte reducerea numărului de călători frauduloşi', a declarat Liviu Neag, directorul general al CTP.

Conform comunicatului, orice posesor de card bancar cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă din România sau din străinătate, va putea, astfel, să-şi achite imediat călătoria în Cluj-Napoca, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile în mijloacele de transport ale CTP, în mediu deplin securizat. Soluţia a fost implementată pe primele 50 de autovehicule, în regim de test, urmând să fie instalată până în august pe toată flota de mijloace de transport în comun ale CTP - autobuze, troleibuze, tramvaie şi autobuze electrice. Fiecare maşină va dispune de câte două validatoare de plată - în cazul celor scurte şi câte trei validatoare de plată în cazul celor articulate.

'Tehnologia contactless se află într-un ritm accelerat de dezvoltare şi este, în prezent, cea mai răspândită formă de plată electronică din România. Acest lucru denotă o nevoie tot mai clară a clienţilor pentru soluţii de plată inovatoare. Ne bucurăm să găsim o astfel de deschidere la Cluj-Napoca, care se alătură astfel celorlalte oraşe în care călătoria cu mijloacele de transport în comun se poate realiza cu ajutorul cardurilor contactless. Vom investi în continuare în programul integrat Smart City şi vom continua, alături de partenerii noştri, să introducem soluţii similare şi în alte oraşe', a declarat Ciprian Nicolae, şef Departament Acceptare Carduri BCR.

Sistemul de plată contactless din mijloacele de transport ale CTP este extrem de simplu: călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze, după care vor primi imediat înştiinţarea de realizare a tranzacţiei. Validatorul va elibera apoi o dovadă de plată, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze până la coborârea din mijlocul de transport. Călătoria achitată contactless în autobuz nu este comisionată şi are acelaşi tarif cu cel perceput prin alte metode de plată deja existente.

Sistemul propus de BCR a fost construit având la bază arhitectura de funcţionare reglementată de Mastercard şi Visa, astfel încât orice card emis oriunde în lume sub însemnele celor două organizaţii să poată fi utilizat pentru plata călătoriilor. Telekom România a pus la dispoziţie infrastructura de POS-uri şi imprimante pentru emiterea biletelor de călătorie, echipamentele de comunicaţii 3G, a implementat sistemul într-un mod integrat şi va asigură mentenanţa şi service-ul pe toată durata proiectului. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy