Criză gunoi Sectorul 1. Clotilde, în ședința de consiliu: "Nimeni nu a venit cu soluții, în afară de mine". Primarul a părăsit sala

Clotilde Armand, primarul Sectorului, a părăsit ședința de consiliu în care se discuta problema gunoaielor.

"Nimeni din această sală, în afară de mine, nu a venit cu soluţii legale şi urgente pentru ridicarea gunoiului. Dimpotrivă! Aţi demonstrat, în toate şedinţele de Consiliu Local că, atunci când vine vorba despre respectiva companie, sunteţi cei mai aprigi avocați Romprest. Din cauza dumneavoastră, stimaţi colegi liberali, am ajuns aici. Din cauza dumneavoastră şi a contractului semnat de dumneavoastră vedem, acum, gunoiul pe străzi. Acest contract este semnat între Consiliul local şi compania Romprest. Nu este semnat de  primar. Voi propune, în viitoarea şedinţă de Consiliu Local al Sectorului 1, rezilierea contractului Romprest", a spus Clotilde Armand, ședința de consiliu.

Vezi și: PNL Sector 1, trei solicitări URGENTE pentru Clotilde Armand, în scandalul gunoaielor

EURO 2020, cu gunoaie și oficiali internaționali lăsați la voia întâmplării. Ponta: O rușine națională

 "Ne jigniți permanent"

Primarul Sectorului 1 a avut un schimb de replici cu unul dintre consilieri.

Avocat Romprest: Ne jigniți permanent. A spune că cineva face un şantaj înseamnă că săvârşeşte o faptă penală. Ştiţi ce înseamnă definiția şantajului, conform Codului penal?

Clotilde Armand: Exact asta faceţi!

Consilier: Ce înseamnă, doamnă primar, şantaj? La ultimele trei consilii, aţi stat doar zece minte, în rest aţi lipsit de la şedinţe. Acum faceţi la fel. Am senzaţia că nu puteţi să ne ascultaţi de nicio culoare. Doar noi trebuie să vă ascultăm pe dumneavoastră.

Clotilde Armand: Domnule consilier, nu am lipsit.

Clotilde Armand s-a ridicat de la masa de consiliu și a părăsit sala.

Starea de alertă cerută de Armand, respinsă

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat, săptămâna trecută, că nu își dă acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1, așa cum a cerut Clotilde Armand.

"Am primit documentaţii de la DSP şi Garda de Mediu, în dimineaţa aceasta. Din notele de constatare primite de la aceste autorităţi nu rezultă că ar exista un pericol iminent, drept pentru care nu este întrunită a doua condiţie prevăzută de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă. În acest moment, autorităţile responsabile în domeniul sanitar şi de mediu nu consideră că ameninţarea este suficient de gravă la adresa locuitorilor încât să se poată institui măsuri excepţionale care să ducă la înlăturarea situaţiei", a declarat Alin Stoica.

Vezi și: Sectorul 1, plin de gunoaie în ciuda EURO 2021. Vâlcu, comentariu DUR la adresa lui Armand: "Trădare de ţară". Apel la Cioloş: "Cum strângea gunoaie în Delta Văcăreşti, nu putea şi aici?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel