Claudiu Constantin Dumitrescu, șeful DLAF, propus la conducerea unei secţii din DNA

claudiu_dumitrescu_
claudiu_dumitrescu_

Şeful DLAF, Claudiu Constantin Dumitrescu, urmează să fie numit la șefia Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA, condusă în acest moment de Doru Țuluș. Șefului DLAF îi încetează detașarea în data de 5 iulie, dar acesta va fi intervievat de CSM la 3 iulie pentru susținerea proiectului. Dumitrescu este cunoscut pentru instrumentarea dosarelor „Caltaboșul” si „Valiza".

Dumitrescu a lucrat anterior ca procuror la Câmpina, a fost apoi prim-procuror la Sinaia, iar în 2003 a ajuns procuror la Parchetul Naţional Anticorupţie, devenit ulterior direcţie.

Acesta a instrumentat mai multe dosare de corupţie cunoscute, precum cel al fostului ministru Decebal Traian Remeş ("Caltaboşul"), al fostului senator Şerban Brădişteanu şi "Valiza", în care a fost condamnat Gigi Becali

La precedentul demers pentru ocuparea funcţiilor de conducere ale parchetelor, Claudiu Dumitrescu a candidat pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit ca Dumitrescu să susţină interviul pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA la 3 iulie, urmând ca în aceeaşi zi să fie trimis avizul către Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a trimis în 7 iunie Consiliului Superior al Magistraturii propunerile de numire a lui Marius Constantin Iacob în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a generalului maior Ion Vasilache în funcţia de şef al Secţiei Parchetelor Militare din Parchetul instanţei supreme, a Cameliei Sutiman în funcţia procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din PICCJ, a Iulianei Nedelcu în funcţia de procuror şef al Secţiei Judiciare, a Antoniei Eleonora Constantin în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei Judiciare şi a Simonei Brădiceanu în funcţia de procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel