Clădirea Consulatului României, fără curent electric, după trecerea uraganului Sandy

manhattan-sandy
manhattan-sandy

Uraganul Sandy a reușit să creeze în New York o situație fără precedent în ultima jumătate de secol. Apele au inundat străzile Manhattanului, arzând transformatoare şi lăsând oraşul în întuneric, printre clădirile afectate fiind și cea care adăpostește sediile reprezentanţelor diplomatice ale României.

La 24 de ore de la trecerea uraganului Sandy, care a provocat inundaţii şi pene de curent într-o bună parte din Manhattan, clădirea care adăposteste sediile reprezentanţelor diplomatice ale României la New York nu avea curent electric marţi.

"Nu am avut curent astăzi, este o situaţie dificilă, în special pentru personalul instituţiilor care este lipsit de utilităţile de bază, şi pentru că nu putem comunica decât prin telefon" a declarat marţi seara, pentru Mediafax, ambasadorul României la ONU, Simona Miculescu.

Imobilul de 16 etaje, situată la numărul 200 pe Strada 38 East, este proprietatea României şi adăposteşte sediile Consulatului României la New York, Misiunii diplomatice a României la ONU, Institutului Cultural Român la New York, precum şi reşedinţele funcţionarilor acestor instituţii şi ale familiilor lor. Serviciile consulare cu publicul se desfăşoară tot în această clădire.

Întrucât imobilul nu deține generator propriu, pana de curent care a afectat o zonă extinsă la sud de Strada 39, cauzată de explozia unui transformator, a condus şi la oprirea alimentării cu apă curentă şi, bineînţeles, la întreruperea funcţionării liftului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel