CJUE: Avocatul general îşi prezintă opinia în cazul schemei de redistribuire a refugiaţilor între statele membre

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) organizează joi o importantă audiere în care avocatul general al instanţei europene îşi va exprima opinia în disputa dintre Comisia Europeană, pe de o parte, şi Ungaria, Polonia şi Cehia, pe de altă parte, în legătură cu sistemul de distribuire a refugiaţilor între statele membre pe baza unor cote, transmite dpa, citează Agerpres.

În perioada de vârf a crizei migranţilor din 2015, Uniunea Europeană a convenit un program temporar privind relocarea de urgenţă a unor refugiaţi din Italia şi Grecia.

Fiecărui stat membru i-a fost alocat o cotă de solicitanţi de azil, dintre care mulţi proveneau din Siria, ţară devastată de război. Încă de la început, Budapesta, Varşovia şi Praga s-au opus acestui mecanism.

La începutul lui decembrie 2017, Comisia Europeană a decis trimiterea Ungariei, a Poloniei şi a Republicii Cehe în faţa CJUE pentru că nu şi-au îndeplinit obligaţiile în calitate de state membre ale UE în ceea ce priveşte primirea de refugiaţi.

Conform cifrelor disponibile la 1 decembrie 2017, Republica Cehă a promis că primeşte 50 de persoane şi în realitate a preluat 12 persoane provenite din Grecia. Polonia promisese să preia 100 de refugiaţi, dar niciunul nu a fost primit.

În cazul în care CJUE dă dreptate Comisiei Europene, atunci cele trei ţări ar putea fi obligate la plata unor amenzi drastice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel