Cîţu, precizare despre DEMISIE după ce moţiunea a trecut

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a spus dacă îşi dă sau nu demisia după ce moţiunea simplă dezbătută luni a trecut. 

"Repet. Dacă PNL, îmi cere demisia, îmi voi da demisia. (...) Eu nu... Dacă era o moţiune serioasă şi erau acolo argumente, poate discutam, dar a fost o moţiune în care au fost puse postări luate de la mine de pe Facebook de trei ani de zile. E clar că nu există niciun argumet", a declarat Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, după ce moţiunea care i-a fost adresată a trecut în Senat, întrebat dacă e dispus să-şi dea demisia ca un gest de onoare. 

Senatorii au adoptat, luni, moțiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului de Finanțe Florin Cîțu. Moțiunea simplă la adresa lui Florin Cîțu a trecut cu 59 de voturi „pentru”, 56 de voturi „împotrivă” și două abțineri. Votul a fost unul secret, electronic.

Potrivit regulamentului Senatului, moţiunea simplă exprimă poziţia Senatului într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări. Astfel, moțiunea simplă nu obligă demiterea ministrului. Moțiunea simplă depusă la adresa ministrului de Finanțe a fost inițiată de PSD și a avut ca titlu; „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel