Cîțu: Pragul de 6 infectări la mia de locuitori va fi ELIMINAT pentru școli joi seară

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Pragul de 6 infectări la mia de locuitori va fi eliminat pentru școli joi seară, a anunțat premierul Florin Cîțu.  

Hotărârea CNSU care conține modificările va fi dată joi seară, a spus premierul Florin Cîțu.

„Pentru școli se scoate acea legătură cu gradul de incidență și atunci rămâne pentru fiecare școală în parte decizia, în funcție de numărul de copii infectați”, a explicat premierul.

Potrivit acestuia, detaliile privind această decizie, închiderea sau deschiderea școlilor și testarea elevilor, vor veni prin ordin de la Ministerul Educației și Ministerul Sănătății. 

Cîțu, către managerii de spital: Terminați cu tergiversările. Dacă nu rezolvați problemele, vin alții!

Tot joi, premierul Florin Cîțu a făcut un apel către managerii de spital și șefii de secții din spitale să termine „cu tergiversările” când e vorba despre mărirea numărului de paturi COVID. Dacă nu rezolvă problemele, pleacă și vin alții, spune prim-ministrul.

„Fac un apel la toți managerii de spital și șefii de secție: să termine cu tergiversările și de fiecare dată când este nevoie, să răspundă imediat la nevoile privind schimbarea unei secții în secție ATI”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a remarcat că de fiecare dată managerii de spital sună ori președintele Consiliului Județean ori primarul, când e nevoie de schimbări legate de paturile COVID: „Nu! Sunt acolo să rezolve această problemă. Dacă nu rezolvă această problemă, pleacă și vin alții”.

Cîțu a spus că șefii spitalelor nu trebuie să ceară voie de la președintele Consiliului Județean ca să mărească numărul de paturi pe secția ATI în situația în care e țara acum.

Autoritățile anunță că joi, în spitalele din România, sunt doar două paturi libere în secțiile ATI COVID, unul în Cluj și unul în Brașov. La acest moment, în București nu sunt paturi libere.

Potrivit CNCAV, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.374 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1.364 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 287 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

În țară sunt libere 2 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București nu sunt paturi libere.

În paralel, se lucrează pentru asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Paturile neocupate sunt la spitale din județele Brașov și Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel