Cipru, platforma de atac a Marii Britanii într-un război cu Siria

hms_bulwark
hms_bulwark

Marea Britanie pare că nu mai are răbdare cu regimului Bashar al-Assad din Siria și a început pregătirile pentru un eventual atac la Damasc. Londra a transportat resurse militare și avioane de luptă în baza britanică Akrotiri din Cipru, în ceea ce mass-media din Rusia numește o ”flexare a mușchilor”. 

Baza aeriană de la Akrotiri se află la mai puțin de 100 de mile de Siria. Rezidenții au confirmat pentru ziarul britanic The Guardian că activitatea din zonă a fost mai intensă în ultimele 48 de ore decât în mod normal.

Între timp, oficiali militari de top din zece țări occidentale și din Orientul Mijlociu - conduși de generalul american Martin Dempsey și omologul său iordanian - s-au întâlnit la Amman, Iordania, pentru a dezbate o potențială acțiune militară în Siria. Întrevederile vor avea loc după ce weekendul acesta se pare că Dempsey a prezentat opțiunile unei asemenea potențiale intervenții în Siria și Casei Albe.

Reuters relata vineri că Marina Americană și-a extins prezența în Marea Mediterană cu o a patra navă echipată cu rachete cu rază lungă.

Forțele militare adunate de Marea Britanie în apropierea Siriei includ patru nave de război, un HMS Bulwark al Marinei Regale, un portelicopter și două fregate plasate în apropierea Albaniei. La rândul său, Franța a aterizat cu câteva avioane de luptă în Emiratele Arabe Unite.

Secretarul de stat american, John Kerry, a invocat, luni,  existența unor dovezi ”de necontestat” despre uzul de arme chimice ale regimului de la Damasc, unde a fost sfidat ”orice cod de moralitate”. Susținătorii lui Bashar al-Assad, Rusia și Iranul, au atras atenția că atacul forțelor aliate NATO, care capătă un caracter iminent pe zi ce trece, va atrage de la sine grave consecințe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel